Bolnica "Srbija": Medicinske sestre i tehničari - stub zdravstvene ustanove

Srna
Bolnica "Srbija": Medicinske sestre i tehničari - stub zdravstvene ustanove

ISTOČNO SARAJEVO- U Bolnici "Srbija" u Istočnom Sarajevu zaposleno je 235 medicinskih sestara i tehničara čiji je doprinos sistemu zdravstvene zaštite neprocjenjiv, saopšteno je danas iz ove zdravstvene ustanove povodom 12. maja - Međunarodnog dana medicinskih sestara i tehničara.

U saopštenju se ističe da su medicinske sestre i tehničari stub ove zdravstvene ustanove.

"Zahvaljujemo im za sav rad, posvećenost, stručnost, znanje, nesebičnu brigu i pažnju koju svaki dan posvećuju našim pacijentima.

Medicinske sestre i tehničari moraju biti humana i empatična bića, jer oni su najviše u dodiru sa pacijentima i trude se da im boravak u bolnici bude lakši", navodi se u saopštenju. Mnogi pacijenti koji borave u bolnici sa različitim dijagnozama i u različitim stanjima, a naročito hronični bolesnici zahtijevaju promjenu načina života nakon izlaska iz bolnice, i medicinske sestre i tehničari su tu da im objasne kako treba da se hrane, kako i kada da uzimaju terapiju i daju druge savjete u zavisnosti od bolesti. "

Svim medicinskim sestrama i tehničarima koji danonoćno brinu o pacijentima svih uzrasta, čestitamo njihov dan", poručuju iz Bolnice "Srbija".

Međunarodni dan medicinskih sestara i tehničara obilježava se svake godine 12. maja, jer je tada rođena Florens Najtingejl, medicinska sestra, koja je poznata po osnivanju modernog sestrinstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana