UNA TV, srijeda 14. decembar 2022.

UNA TV
UNA TV, srijeda 14. decembar 2022.

 Iz programa UNA TV izdvajamo istraživačko-dokumentarnu emisiju Ivane Paradžiković "Lice pravde" kao i satiričnu komediju "Hvala što ne pušite"

Nova epizoda „Lica pravde" 13. decembra u 20.10 časova na UNA TV  

Posljednjih nedelja u Hrvatskoj i Srbiji zavladala je fudbalska groznica, jer su obije države upale među samo 13 evropskih nacija koliko ih se ove godine bori za titulu svjetskog prvaka, dok, na primjer, u Kataru nije jedna od najtrofejnijih fudbalskih nacija u istoriji - Italija.

Tako za više od 60 miliona Italijana nema utakmica da im skrenu pažnju i odvrati misli sa činjenice da im je život sve skuplji, i da cijene baš svega lete u nebo.

Uz to, već dva mjeseca na vlasti imaju prvu premijerku u istoriji države, Giorgiju Meloni i njenu najdesniju vladu u Italiji još od Benita Musolinija.

Novinar emisije „Lice pravde" Petar Panjkota otišao je u Rim da kroz razgovor sa našim ljudima koji u vječnom gradu žive i rade sazna kako se tamo drže u ovim najneizvijesnijim vremenima za savremenu Evropu.

Dok će u Španiji zbog bolnih menstrucija žene uskoro moći da otvaraju bolovanje, na Balkanu sama riječ menstrucija još uvijek je tabu tema, menstrualno siromaštvo ozbiljan problem, a PMS se banalizira - predmet je šala na temu: ludih žena.

Međutim, početkom ove godine teži, ozbiljniji oblik PMS - Pred menstrualni disforični poremećaj, službeno je postao dijagnoza. Simptomi koji pogađaju 6 odsto žena u reproduktivnom dobu, traju gotovo dvije nedjelje svakog mjeseca, a ponekad su tako teški i ozbiljni da dovode do suicidnih misli, zbog čega ga često i ne detektuju već povezuju sa bipolarnim poremećajem ili depresijom.

Novinarka Katarina Petrović istražila je šta o ovom kontroverznom poremećaju kaže nauka, šta zapadna i istočna medicina, a šta obične žene koje se svakog mjeseca bore, pa ponekad i doslovno za svoj život.  

Ne možete ni da zamislite gdje im sve padne na pamet da sakriju ilegalne predmete ili drogu. Na primjer, u kesicu čipsa, termos, ili kremu za sunčanje. Laicima bi sigurno promaklo, ali utreniranom oku službenika za suzbijanje krijumčarenja ne promiče ništa. Gotovo da nema šta nisu vidjeli. Kamion koji naizgled prevozi betonske blokove, a zapravo je prepun ljudi, ili frižider sa duplim dnom u kom je rijetka vrsta ptice. Na Batrovcima, jednom od najprometnijih graničnih prelaza između Srbije i Hrvatske, na pragu Evropske unije, navedeni prizori su svakodnevni, a mjesta za skrivanje beskonačna.  

Ove sjajne priče pogledajte u emisiji „Lice pravde" u utorak 13. decembra od 20.10 časova na UNA televiziji.

***

Film: Hvala što pušite (Thank you for Smoking) – srijeda, 14.12. u 22.50

Satirična komedija prati malverzacije glavnog portparola asocijacije najvećih proizvođača duvana „Big Tabacco ", Nika Nejlora, profesionalnog zagovarača pušenja koji istovremeno pokušava da ostane uzor dvanaestogodišnjem sinu.

Nika pojedinci smatraju pravim đavolom: sposoban je da pobije sve kritike upućene kompaniji „Big Tabacco", inteligentnim opaskama ili genijalnom zamjenom teza. Vremena se mijenjaju, a korporacije shvataju da su propagandnoj mašineriji duvanske industrije dani odbrojani.

Niku karijera počinje da visi o koncu. Njegovi briljantni trenuci, uključujući šarmiranje čitavog auditorijuma tokom emisije Opre Vinfri, predstavljanje profesije pred razredom svoga sina ili čak pregovaranje o reklamiranju proizvoda i tehnikama pušenja u visokobudžetnom filmu, čine film savršenim za sve koji se usude da upere prst ka političkoj korektnosti.

 

Uloge: Aaron Eckhart, Katie Winslow, Adam Brody

Režija: Jason Reitman

Žanr: Komedija/drama

Produkcija: SAD, 2005.

Više o filmu… https://www.imdb.com/title/tt0427944/?ref_=nv_sr_srsg_0

 

SRIJEDA 14.12.2022.

6:00

serija

Pogledaj u sutra

 

6:25

serija

Osveta

( R )

7:10

serija

Osveta

 

8:05

serija

Eliza

( R )

8:55

crtani film

Patrolne šape

( R )

9:15

crtani film

Svjetlucava i Sjajna

( R )

9:35

crtani film

Nindža kornjače

( R )

10:00

film

Čaplin

( R )

12:20

emisija

Donna

( R )

13:00

info

Una vijesti

 

13:10

emisija

Donna - nastavak

( R )

13:25

serija

Distrikt 31

( R )

14:15

serija

Eliza

( R )

15:00

info

Una vijesti

 

15:05

emisija

Una, due, tre

( R )

17:05

kviz

Školice

( R )

17:35

serija

Fitnes

( R )

18:30

Info

Una Dan

 

19:00

serija

Distrikt 31

( R )

19:45

serija

Distrikt 31

 

20:10

emisija

Donna

( R )

21:10

serija

Eliza

 

22:00

emisija

Muštuluk

( R )

22:50

film

Hvala što pušite

 

0:25

film

Pilot

( R )

2:10

film

Šećerna planina

( R )

4:00

 

Noćni program

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana