Počinje nova sezona “Lica pravde” na UNA televiziji

UNA TV
Počinje nova sezona “Lica pravde” na UNA televiziji

Gledaoci UNA televizije mogu da prate novu sezonu istraživačko-dokumentarne emisije “Lice pravde”, koja će biti emitovana svakog utorka od 20 časova.

Autorka i voditeljka popularne emisije Ivana Paradžiković kaže da je njenom timu, kao i njoj, želja da u moru brzih vijesti i hiperprodukcije gledaoci ipak malo zastanu i razmisle o tome šta konzumiraju.

- Novinari emisije majstori su zanata koji znaju ne samo da postavljaju prava pitanja, već i da slušaju svoje sagovornike i, kada je potrebno da ih puste da govore, čak i u tišini - kaže ona.

Od mnogo nevjerovatnih priča koje možete očekivati na kanalu UNA TV od ove jeseni Ivana bi izdvojila one s našeg podneblja.

- Posebno me je ganula priča o prevenciji samoubistava, gdje poznati glumac Milan Marić i automobilista Dušan Borković govore lično i emotivno, da bi mladima, pogotovo muškarcima poručili kako je “okej ne biti okej”, da nije sramota pokazivati emocije i kako je opasna laž na kojoj su odrasle mnoge generacije - da muškarci ne plaču. Takođe istakla bih i priču o femicidu koja istražuje zašto država ne broji mrtve žene, odnosno zašto femicid nije zasebno krivično delo - navela je ona.

Važna novina u odnosu na prethodnu sezonu jeste to što će u svakoj epizodi biti prikazana dva dokumentarna filma, a ne četiri reportaže.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana