“Osiguranje Aura” proslavilo 15 godina uspješnog poslovanja: Decenija i po timskog rada, istrajnosti i povjerenja

PR
“Osiguranje Aura” proslavilo 15 godina uspješnog poslovanja: Decenija i po timskog rada, istrajnosti i povjerenja

BANjALUKA - “Osiguranje Aura” a.d. proslavilo je 15 godina uspješnog poslovanja na tržištu Bosne i Hercegovine, a deceniju i po timskog rada, istrajnosti i povjerenja obilježio je kontinuiran rast ove osiguravajuće kuće.

Proslavi jubileja, upriličenoj u svečanom salonu “Krin” u Laktašima, prisustvovale su brojne zvanice, kako zaposleni, tako i poslovni partneri i prijatelji.

Poslovni put

Poslovni put “Osiguranja Aura” započeo je 2007. godine sa jasno definisanom vizijom i ciljevima, a od osnivanja do danas “Aura” ima stabilan i konstantan rast koji najbolje pokazuju poslovni rezultati i postignuća.

Osiguranje “Aura” danas posluje na teritoriji cijele BiH sa velikom mrežom poslovnica te više od 100 prodajnih mjesta i 300 zaposlenih i saradnika. Potrtfolio “Osiguranja Aura” čini široka mreža usluga neživotnog osiguranja.

- Pored osiguranja od auto-odgovornosti, kasko osiguranja, osiguranja radnika, imovine, putnog zdravstvenog osiguranja, proširili smo našu paletu novom uslugom, a to je osiguranje zaštita stečenog bonusa, čime klijentima pružamo maksimalnu sigurnost i zaštitu njihovog premijskog razreda koji godinama stiču - rekli su u “Auri”.

Kontinuiran rast

U “Osiguranju Aura” kažu da uprkos složenom tržištu te uslovima uzrokovanim pandemijom, poslovni rezultati pokazuju kontinuiran rast.

Ukupna ostvarena premija u prošloj godini iznosila je više od 27,6 miliona KM, a do kraja oktobra ove godine iznosila je 24,8 miliona maraka, što je za oko sedam odsto više u odnosu na ostvarenu premiju u istom periodu lani.

U ovoj osiguravajućoj kući očekuju rast i do 12 odsto do kraja godine.

- Na odlične poslovne rezultate u najvećoj mjeri utiče poslovanje koje je usmjereno prema osiguranicima i njihovim potrebama, efikasnom isplatom štete te edukovanim i profesionalnim kadrom, koji je uvijek na usluzi. Najbolji pokazatelj odgovornog poslovanja prema osiguranicima je i visina isplaćene štete, koja je za 2021. godinu iznosila nešto više od 7,4 miliona KM uz 100 odsto isplaćenih od ukupno obrađenih odštetnih zahtjeva - navode u “Auri”.

Priznanja za najbolje rezultate

Povodom proslave uručena su priznanja zaposlenima koji su deset godina dio “Aura” tima, kao i kolegama u prodajnoj mreži, koji su svojim trudom i istrajnošću postigli značajne rezultate.

- Da je ovo ispravan put ne pokazuju samo naši poslovni uspjesi, nego i naši zaposleni, koji svojim zalaganjem jačaju našu poziciju na tržištu i doprinose razvoju zdravog poslovnog okruženja - rekao je direktor “Osiguranja Aura” Radenko Vujić.

Za deset godina predanog truda i rada nagrađene su radnice Radana Đikić, Bojana Jarić i Borislavka Kovačević te radnici Mladen Slijepčević, Branislav Kostadinović, Siniša Lipić, Miroslav Despet i Aleksandar Šarenac.

Nagrade i priznanja za izuzetan doprinos u radu u ovoj godini dodijeljeni su po regijama, a dobitnici u zeničkoj regiji su Jelena Vidović, Emilija Kubat, Belkisa Obralić, Amela Muharemović i Amela Mašetić.

U regiji Tuzla nagrade i priznanje uručeni su Veziri Brkić, Esadu Bajriću, Azri Snagić, Mariu Dugonjiću, Dženanu Imamoviću te agencijama “Erste” i “One”. Dženisa Zahiragić i Sedin Gušić nagrađeni su u regiji Sarajevo, dok su u bihaćkoj regiji priznanja i nagrade dodijeljeni Mariji Stupar i Milani Šobat. U mostarskoj regiji nagrađen je Duško Savić, a u banjalučkoj Milan Gajić, Stanislav Knežević i Branimir Predić.

Saradnja

Kompletnu uslugu usmjerenu na sistem sve na jednom mjestu i dostupnost klijentima 24 časa u “Osiguranju Aura” omogućili su zahvaljujući saradnji sa partnerskim kompanijama. “AC Auto Alfa”, koja se bavi prvenstveno uslugama tehničkog pregleda. Tu je i Mikrokreditno društvo “Auris”, koje “Aurinim” klijentima omogućava plaćanje usluge registracije vozila na rate.

Kada je u pitanju regija Prijedor nagrada je pripala Mladenu Slijepčeviću, a u dobojskoj Mili Iliću, Gordani Đukić, Mladenu Šljiviću te Srđanu Zeljiću. Nagrade i priznanja u regiji Gradiška dobili su Predrag Utješanović, Darko Jotanović i Mladen Đurđević, a u rogatičkoj Goran Aleksić i Tomo Vuković. U trebinjskoj regiji nagrada je pripala Aleksandri Jokić i Miljanu Tamindžiji.

Za najbolji plasman novog proizvoda, osiguranja stečenog bonusa, nagrađeni su tuzlanska i banjalučka regija, a za najbolji pojedinačni plasman novog proizvoda nagrađeni su Edis Zahirović i Goran Popović.

U “Auri” ističu da su ponosni i na uspješno realizovan program zapošljavanja mladih u statusu pripravnika u saradnji sa Zavodom za zapošljavanje RS, koji će upravo kod njih steći svoja prva radna iskustva.

Planovi za budućnost ambiciozni, ali ostvarivi

Pored povećanja tržišnog učešća u svim vidovima osiguranja, proširenja i jačanja prodajne mreže, ulaganje u obrazovanje i obuku mladih i talentovanih ljudi imperativ je “Aura osiguranja”.

- Ulaganjem u obrazovanje i usavršavanje naših zaposlenih ulažemo u budućnost. Smatramo da samo stručan kadar može obezbijediti najkvalitetniju uslugu našim osiguranicima. Naš najveći uspjeh je zadovoljan klijent, te se ovim putem zahvaljujemo na ukazanom povjerenju a kolegama i saradnicima čestitamo na postignutim rezultatima - istakao je direktor „Osiguranja Aura” Radenko Vujić.

Zajedno uvijek možemo više. Neka Vas čuva Vaša Aura.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana