Glas Srpske u posjeti Philip Morissu u Beogradu: Upoznali smo "mlađeg brata" najpoznatijeg uređaja koji zagrijava duhan

PROMO
U posjeti kompaniji "Filip Moris" u Beogradu
Novi uređaj kao dio transformacije
Foto: N.N. | U posjeti kompaniji "Filip Moris" u Beogradu Novi uređaj kao dio transformacije

Poznato nam je koliko zapravo duhanski dim šteti svim pušačima, a i ljudima oko njih. Naime, on štetno djeluje i na nepušače koji su izloženi pasivnom pušenju, odnosno udisanju duvanskog dima, zbog više od šest hiljada materija koje se nalaze u njemu, među kojima je i ugljen-monoksid.

Znajući da je glavni problem kod cigareta sagorijevanje, nauka je stravstvenim pušačima ponudila bolju alternativu kroz uređaje bazirane na tehnologiji zagrijavanja duhana. Kompanija koja je tvorac globalnog najpoznatijeg uređaja iz ove kategorije i jedinog koji je Američka agencija za hranu i lijekove (FDA) svrstala u "duvanske proizvode modifikovanog rizika" , nedavno je proširila svoj portfolio boljih alternativa.

U cilju što bržeg ostvarenja vizije svijeta bez duvanskog dima, kompanija Philip Morris International (PMI)  je promovisala novi uređaj  iz ove kategorije koji će uskoro biti dostupan svim pušačima u BiH koji ne žele da se odreknu duvana i nikotina , ali žele bolje alternative.Riječ je o proizvodu korejske kompanije KT&G Lil SOLID  2.0 malom kompaktnom uređaju, koji koristi tehnologiju zagrijavanja iglom, kako bi se duvan ravnomjerno zagrijavao, umjesto da sagorijeva.

U Beogradu, ekipa Glasa Srpske imala je priliku da se detaljnije upozna sa novim uređajem.

Lil SOLID 2.0 je kompaktni uređaj, savremeno dizajniran koji omogućuje korisniku triuzastopna korišćenja, kao i upotrebu 25 pojedinačnih konzumacija uz jedno punjenje. Svaka pojedinačna konzumacija, traje do pet minuta. Ovaj proizvod, pristupačne cijene namijenjen je svim punoljetnim pušačima , kazali su iz kompanije. Važno je istaći da se radi o proizvodu koji je vrlo jednostavan za korišćenje, i upravo ta jednostavnost je važan faktor koji povezuje prelazak pušača sa tradicionalnih cigareta na baš ovu bolju alterantivu. Lil SOLID 2.0 proizvod koji ima samo 99 grama, i pogodan je za držanje u ruci ili džepu.

Ono što je najbitnije za ovaj kompaktan uređaj koji zagrijava duvan jeste da proizvodi do 95% manje štetnih saatojaka u odnosu na cigarete."Namjera da pušačima pružimo veći izbor kada su u pitanju tehnologija ali i cijena proizvoda, a sve u skladu s našom poslovnom filozofijom, omogućavanja mogućnosti bez duvanskog dima", kazali su iz Philip Morris kompanije za Glas Srpske.

Novi proizvod Lil SOLID 2.0 prošao je sva neophodna ispitivanja kako bi zadovoljio opšte uslove sigurnosti tržišta. Prema zvaničnim podacima, do sada je više od 20 miliona pušača počelo da koristi IQOS, a za 15 miliona njih cigarete su stvar prošlosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana