Zvornik: Usvojen program rada gradonačelnika i gradske uprave

Srna
Zvornik: Usvojen program rada gradonačelnika i gradske uprave

Zvornik - Skupština grada Zvornika usvojila je danas program rada gradonačelnika i gradske uprave za 2017. godinu, a gradonačelnik Zoran Stevanović rekao je da će biti nastavljeno sa podsticajem za otvaranje novih radnih mjesta, kao i infrastrukturnim projektima, te da će poseban akcenat biti na racionalnijem radu zaposlenih u gradskoj upravi.

Na sjednici je usvojen i izvještaj o radu gradonačelnika i gradske uprave za prošlu godinu.

Odbornici Skupštine grada usvojili su i informaciju o stanju sporta u gradu i donijeli odluku o formiranju Stručnog savjeta za sport grada Zvornika.

"Nijedan sportski kolektiv neće dobijati sredstva iz gradskog budžeta ako ne dostavi izvještaj za prethodno potrošena sredstva", rekao je Stevanović.

On je naveo da Stručni savjet za sport čine članovi iz svih sportskih grana, kao i pedagozi koji predaju djeci, te izrazio nadu da će svi dati doprinos da se sačini kvalitetan program o razvoju sporta grada Zvornika za naredne četiri godine koji će doprineti popravljanju stanja sportskih organizacija u gradu.

Skupština grada usvojila je i odluku o utvrđivanju prosječne konačne građevinske cijene korisne površine stambenog i poslovnog prostora u 2016. godini.

Ovom Odlukom utvrđeno je da je prosječna konačna građevinska cijena jednog metra kvadratnog korisne površine stambenog i poslovnog prostora na području grada Zvornika u prošloj godini iznosila 635 KM.

Prosječna konačna građevinska cijena metra kvadratnog korisne stambene površine stambenog i poslovnog prostora na području grada u 2015. godini iznosila je 570 KM.

Gradska skupština donijela je i odluku o boravišnoj taksi kojom je propisano da domaći i strani državljani koji na području grada koriste uslugu noćenja u ugostiteljskom objektu plaćaju boravišnu taksu dvije KM po noćenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana