Zvornik: Sankcionisan svaki treći kontrolisani vozač, šest pijanih i uhapšeno

Srna
Zvornik: Sankcionisan svaki treći kontrolisani vozač, šest pijanih i uhapšeno

ZVORNIK - U regionalnoj akciji pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, s akcentom na prisustvo alkohola i droga u organizmu, na području Policijske uprave Zvornik kontrolisano je 377 vozača, od kojih je 112 sankcionisano, a uhapšeno šest vozača kod kojih je utvrđeno više od 1,5 promila alkohola u krvi ili su odbili alkotestiranje.

Od ukupnog broja kontrolisanih, 330 učesnika podvrgnuto je kontroli prisustva alkohola u organizmu, od čega je kod 41 vozača utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu, saopšteno je danas iz Policijske uprave Zvornik.

Od navedenog broja, šest vozača je uhapšeno i zadržano do istrežnjenja ili oporavka kod kojih je utvrđeno prisustvo alkohola više od 1,5 promila u krvi ili su odbili da se podvrgnu alkotestiranju, dok su dva učesnika sankcionisana prilikom kontrole na prisustvo opojnih droga.

U ovoj akciji, koja je sprovedena od 27. do 29. februara, evidentirano je i 69 ostalih prekršaja po drugim osnovama iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.

U cilju povećanja stepena bezbjednosti saobraćaja na području Policijske uprave Zvornik, slične akcije biće sprovedene i u narednom periodu, navodi se u saopštenju.

Policijska uprava Zvornik apeluje da vozači poštuju zakonske odredbe, prilagođavaju vožnju uslovima puta, da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i tako zaštite sebe, ali i druge učesnike u saobraćaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana