Zvornik proslavio krsnu slavu grada

G.S.
Zvornik proslavio krsnu slavu grada

U Zvorniku je obilježena krsna slava Grada - Sveta Petka Trnova. Sveta liturgija služena je u Hramu posvećenom ovog svetiteljki na zvorničkom Đurđev Gradu, a ulicama grada prošla je litija.

Zvornik je obilježio svoju krsnu slavu. Ulicama grada prošla je svečana litija, koju je predvodilo vladika zvorničko-tuzlanski Fotije koji je istakao da živimo u teškim vremenima za naš narod, ali da više nego ikada moramo biti složni.

Svetu liturgiju služio je sveštenik Rade Tešić koji je rekao da je Sveta Petka Trnova zaštitnica grada Zvornika i hrama na Đurđev Gradu, poručivši da u životu nema napretka ni ljubavi bez velikog žrtvovanja prema Bogu i bližnjima i da se samo tako može postići mir, zadovoljstvo i radost.

Čestitku Zvorničanima uputili su i premijer Srpske Radovan Višković i gradonačelnik Zoran Stevanović koji se sugrađanima poželio da slavu proslave u miru i dobrom raspoloženju.

- Moja slavska poruka je da živimo mnogo godina u dobru, miru, raspoloženju, puni optimizma, da gledamo u budućnost, da se poštujemo i volimo - rekao je Stevanović.

Premijer Srpske je naglasio da trebamo da sačuvamo naše jedinstvo i da, kako je rekao, budemo jedinstveni u očuvanju Republike Srpske.

- To je garant našeg opstanka na ovim prostorima. Razgovarao sam sa gradonačelnikom i dogovorili smo da ćemo i u narednom periodu pomagati ovom gradu kao što smo radili i do sada - dodao je Višković.

Na platou ispred Muzejske zbirke obavljeno je lomljenje slavskog kolača, a kod centralnog spomenika poginulim borcima Vojske Republike Srpske položeni su vijenci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana