Zvornik: Prijem za kapitena Crvene zvezde Luku Mitrovića

Srna
Zvornik: Prijem za kapitena Crvene zvezde Luku Mitrovića

Zvornik - Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović organizovao je danas prijem za košarkaša beogradske "Crvene zvezde" Luku Mitrovića i uručio mu specijalnu nagradu grada za doprinos razvoju sporta koja se dodjeljuje na tradicionalnom izboru sportiste grada Zvornika.

Ova manifestacija održana je u srijedu, 25. januara, ali je Mitrović zbog obaveza u klubu bio spriječen da prisustvuje, te mu je nagrada danas uručena.


Mitrović, koji je dio djetinjstva proveo u Zvoriku, kapiten je košarkaša "Crvene zvezde" sa kojima je tri puta osvojio Kup Srbije, po dva puta prvenstvo Srbije i ABA ligu, a prošle godine sa klubom je ostvario plasman među osam najuspješnijih evropskih timova.

Povremeni je reprezentativac Srbije, a 2015. godine izabran je na NBA draftu kao 60. pik Filadelfije.


Mitrović je rekao da se nije rodio u Zvorniku, ali da se osjeća Zvorničaninom, jer su njegovi roditelji ovdje živjeli veći dio života, i njihovi roditelji, takođe, a ima i dosta rodbine u ovom gradu.

"Kao mali u Zvorniku sam provodio dosta vremena, imao svoje društvo sve dok mi profesionalne obaveze nisu uskratile to zadovoljstvo", naveo je Mitrović i zahvalio gradonačelniku za ovaj prijem.

Mitrović je rekao da o daljoj budućnosti i planovima ne razmišlja, nego o onome što se trenutno dešava. "Na našu veliku sreću bilježimo sjajne rezultate, samo se nadamo da će nas zdravlje poslužiti i da se takvi rezultati nastave, a kada dođe vreme za planiranje nečega daljeg, onda ćemo o tome razmišljati", kaže Mitrović.

On je dodao da uspjeh "Crvene zvezde" objašnjava timskom hemijom, činjenicom da su dugo zajedno i da već nekoliko godina igraju u istom sistemu, da se dobro poznaju, što je sve u velikoj mjeri doprinijelo ovim rezultatima.

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović rekao je da njemu lično dolazak Luke Mitrovića mnogo znači, dodajući da je od malih nogu sam veliki navijač "Crvene zvezde".

"Iskoristili smo priliku da za dijete naših sugrađana koje je ovdje provelo veliki dio svog života i koje je sada kapiten trenutno najtrofejnijeg košarkaškog kluba u cijelom regionu organizujemo ovaj prijem i uručimo mu priznanje", dodao je Stevanović.

Navodeći da je Luka najbolje što je Zvornik dao u sportu, Stevanović je istakao da je to i dokaz da se sa ovih terena rađaju talentovani mladi sportisti za koje treba učiniti sve kako bi se stvorili uslovi da ih još bude.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana