Zvornik: Obilježeno 28 godina od formiranja Podrinjskog odreda "Vukovi sa Drine"

Srna
Zvornik: Obilježeno 28 godina od formiranja Podrinjskog odreda "Vukovi sa Drine"

ZVORNIK- Polaganjem vijenaca na spomenik za 1.080 poginulih boraca, u Zvorniku je danas obilježeno 28 godina od formiranja Podrinjskog odreda specijalnih snaga "Vukovi sa Drine" koji je bio u sastavu Zvorničke brigade i Vojske Republike Srpske.


Iz Podrinjskog odreda specijalnih snaga "Vukovi sa Drine" u odbrambeno-otadžbinskom ratu poginuo je 81 borac, dok ih je više od 700 ranjeno, od kojih neki više puta.

Zamjenik komandanta Podrinjskog odreda Mile Vukadinović Profa rekao je, nakon polaganja vijenaca, da je prva grupa odreda "Vukovi sa Drine" formirana u maju 1992. godine, a da su se već u maju 1993. mnogi interventni vodovi ujedinili u veliku i snažnu jedinicu koja je nazvana Podrinjski odred specijalnih snaga "Vukovi sa Drine".

"Tokom odbrambeno-otadžbinskog rata ova jedinica postala je jedna od najznačajnijih jedinica Vojske Republike Srpske", istakao je Vukadinović.

On je dodao da se ovaj značajan datum obilježava uz skroman broj prisutnih zbog epidemije virusa korona.

"Podrinjski odred specijalnih snaga Vukovi sa Drine imao je velike gubitke u ljudstvu koji se nikada ne mogu zaboraviti. Svaki poginuli vojnik veliki je gubitak, ali nam je veliki dobitak naša Republika Srpska, za koju su dali živote", rekao je novinarima Vukadinović.

Podrinjski odred specijalnih snaga "Vukovi sa Drine" ratovao je na cijeloj teritoriji Republike Srpske, učestvujući u mnogim akcijama koje je organizovao Glavni štab Vojske Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana