Zvornik: Na uličnim trkama više od hiljadu mladih

Srna
Zvornik: Na uličnim trkama više od hiljadu mladih

Zvornik - Više od hiljadu mladih Zvorničana učestvovalo je danas u uličnim trkama koje su organizovane u okviru obilježavanja 21. maja - Dana opštine Zvornik.

Djeca uzrasta od prvog razreda osnovne škole do trećeg razreda srednje škole trčali su na stazama od 100 do 800 metara.

Zamjenik načelnika opštine Zvornik Bojan Ivanović rekao je da je cilj uličnih trka, koje se ove godine održavaju po prvi put, prezentovanje omladine, njihovo usmjeravanje ka sportu, ali i prezentovanje grada.

On je dodao da je želja opštinske uprave da ulične trke naredne godine budu još masovnije i organizovanije.

Savjetnik načelnika opštine za mlade i sport Ognjen Pavlović rekao je da su trke bile podijeljene po uzrasnim kategorijama i da su organizovane u glavnoj gradskoj ulici, od zgrade opštine do Robne kuće.

“Djeca i mladi pokazali su veliko interesovanje za ulične trke uz ocjenu da im je današnja manifestacija prilika da se druže, zabave i pokažu sportski i takmičarski duh”, rekao je Pavlović.

Sutra će biti održana svečana akademija u Domu omladine na kojoj će biti dodijeljena opštinska priznanja zaslužnim pojedincima, ustanovama, preduzećima i organizacijama.

Osim toga, biće otkriven “Paletin” mural na šetalištu kod Pošte, dok će Pozorište “Aleksandar Joković” iz Ljubovije izvesti predstavu “Profesionalac”.

Dječiji vrtić “Naša radost” u petak, 22. maja će izvesti završnu priredbu na platou “Kasina”, nakon čega će gosti iz Bijeljine izvesti predstavu za djecu “Šumska Šala-bala-bajka”.

Rafting kluba “Eko Drina” - sekcija “Safari” u subotu, 23. maja organizovaće “Džipijadu”, a biće održan i Festival gitare “Zgitar fest”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana