Zvorničko ljeto: Sedam dana koncerata, predstava i sporta

A. J.
Zvorničko ljeto: Sedam dana koncerata, predstava i sporta

Zvornik - Tokom tradicionalne manifestacije "Zvorničko ljeto 2015", koja će trajati narednih pet dana, posjetioce očekuje bogat muzički, kulturni i sportski program.

Manifestacija je trebalo da bude otvorena sinoć koncertom Marinka Rokvića, a Zvorničani će imati priliku i da čuju "Rok simfoniju", te posjete koncerte "Van Goga" i "Nevernih beba". Predviđeno je održavanje dvije predstave zvorničkih pozorišta, "Šmizle" i "Vaso Pikaso", te mini-sajam knjiga. 

- Organizovali smo tradicionalni susret predstavnika opština Zvornik i Mali Zvornik na mostu Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića, koji preko rijeke Drine povezuje ova dva grada - kažu u Turističkoj organizaciji opštine Zvornik.

U danima "Zvorničkog ljeta" biće organizovane projekcije filmova u bioskopu na otvorenom, "Zvornički kotlić", "Etno-tržnica" i "Drinska regata", dok će Likovna kolonija slikarske radionice "Paleta" prirediti izložbu radova.

- Po završetku manifestacije, 8. avgusta, biće obilježena slava opštine Zvornik - Sveta Petka Trnova. Liturgija će biće služena u crkvi Svete Petke Trnove na Đurđevgradu, te u hramu Rođenja svetog Jovana Krstitelja u Zvorniku. Biće organizovana litija kroz grad, dok će na platou Kasina biti obavljeno lomljenje slavskog kolača - istakli su u Turističkoj organizaciji. 

U srijedu, 5. avgusta, neće biti programa jer je taj dan proglašen Danom sjećanja na prognane i stradale Srbe u RS i Srbiji. Organizator i pokrovitelj je opština Zvornik.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana