Zvorničko ljeto od 2. do 8. avgusta

Srna
Zvorničko ljeto od 2. do 8. avgusta

Zvornik - U Zvorniku će od 2. do 8. avgusta biti održano 17. "Zvorničko ljeto" u okviru koga će biti prikazano više zabavnih i kulturnnih sadržaja, najavljeno je danas iz Organizacionog odbora ove manifestacije.

Predsjednik Organizacionog odbora "Zvorničkog ljeta" Bojan Ivanović rekao je da će manifestacija biti otvorena u srijedu, 2. avgusta, kada će biti predstavljena i Kulisa sa motivima starog Zvornika koja će na specifičan način omogućiti posjetiocima da ponesu lijepu sliku i uspomenu iz ovog grada.

"U toku ovih sedam dana, svako veče na ljetnoj pozornici Gradske plaže biće održavani koncerti i to Zorice Brunclik, žAtomskog skloništaž, žMinistarkiž, grupe žApsolutno romantičnož, Nikole Rokvić, Van Goga i Ane Bekuta", rekao je na konferenciji za novinare Ivanović, koji je i zamjenik gradonačelnika Zvornika.

On je dodao da će, osim večernjih koncerata biti upriličeni i brojni drugi sadržaji, kao što su pozorišne predstave, veče aforizama, izložba slika Zvorničanina Spomenka Đekića, te tradicionalne manifestacije "Ljudi i mostovi", memorijalni šahovski turnir "Boro Vukajlović", "Zvornički kotlić", "Bioskop na otvorenom".

Prema njegovim riječima, 8. avgusta biće prema posebnom programu obilježena slava grada Sveta Petka Trnova, kada će biti služena Sveta liturgija u crkvi Svete Petke na Đurđev gradu, večernja služba u hramu Svetog Jovana Krstitelja, kroz grad će proći litija, a nakon toga će biti obavljeno lomljene slavskog kolača na platou ispred Kasine.

"žZvorničko ljetož biće zatvoreno koncertom Ane Bekute", rekao je Ivanović, ističući da je ova manifestacija jako bitna za Zvornik jer je prati više desetina hiljada ljudi.

Na konferenciji za novinare posebno je najavljena regata koja će biti održana u subotu, 5. avgusta, a koju organizuju gradovi Zvornik i Loznica i opština Mali Zvornik.

Kapetan regate ispred grada Loznica Miroslav Radulović rekao je da je ovo jedinstvena manifestacija u čijoj organizaciji učestvuju dva grada i opština iz dvije zemlje.

"Želja nam je da Drina, kao jedna od najljepših rijeka u ovom dijelu Evrope, bude rijeka koja nas spaja. Regata će krenuti sa obale Drine iz Malog Zvornika i Zvornika i zajedno ćemo ploviti do Žićine plaže, odnosno Šepka", rekao je Radulović.

Član Organizacionog odbora "Zvorničkog ljeta" Gospava Jeremić napomenula je da će se program manifestacije odvijati na nekoliko lokacija.

"Koncerti će biti održavani na ljetnoj pozornici Gradske plaže, a drugi sadržaji će se odvijati i na platou ispred objekta žKasinaž, u Domu omladine, te na igralištu kod Sokolskog doma", rekla je Jeremićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana