Zorice Katanić iz Petrova dosanjala zagrljaj svojih sinova

Danijela Stokanić
Zorice Katanić iz Petrova dosanjala zagrljaj svojih sinova

Petrovo - Mojoj sreći nema kraja, jer sam dobila bitku sa opakom bolešću i napokon se vratila u zagrljaj svojim sinovima Luki i Andreju od kojih me više ništa neće razdvojiti.

Nakon dvomjesečne, ali uspješne borbe za život u Španiji ovako počinje priču samohrana majka trogodišnjih blizanaca Zorica Katanić (40) iz Petrova. Ona se u srijedu vratila kući, gdje je imala najljepši doček.

Katanićeva je prošle godine oboljela od karcinoma jajnika, koji je metastazirao i proširio se na jetru. Nadu u ozdravljenje pružili su joj ljekari u Španiji, gdje je nedavno i operisana, a za kraj jula zakazana je kontrola, koja bi trebalo da pruži konačne rezultate liječenja. Prognoze ljekara već sada su ohrabrujuće.

- Na aerodromu su me dočekali svi meni dragi ljudi, nisam ih očekivala u tolikom broju. Svi smo jedva čekali da stignem kući, jer je bilo mnogo kasno. Kod kuće su moji dječaci, čekajući me, utonuli u snove. Moj poljubac ih je odmah probudio. Otvorili su očice, osmijehnuli se, prošaputali "mama" i ponovo nastavili da sanjaju - ispričala je Katanićeva.

Dodala je da su ljudi u pravu kada kažu da sreću čine male stvari.

- Toliko sreće od kada sam se vratila kući ne mogu riječima da opišem. Ubuduće ću sve vrijeme ovog svijeta koristiti za uživanje sa mojim dječacima, roditeljima i prijateljima - kazala je Katanićeva i dodala da se fantastično osjeća i da liječenje nije bilo bolno.

Ispričala je da su joj sinovi dali lavovsku snagu da bude jaka i da ih opet uzme u naručje.

Zoričin povratak i ozdravljenje mnogo je obradovao i njene prijateljice Tijanu Ninković i Svjetlanu Čakarević koje se proteklih dana nisu odvajale od nje.

- S obzirom na to šta je sve prošla Zorica izgleda sjajno. Dugo je nisam vidjela ovako srećnu - kaže Ninkovićeva.

Čakarevićeva poručuje da se teško može opisati osjećaj sreće kada su ponovo ugledali svoju prijateljicu.

S obzirom na to da Zoricu za mjesec čeka još jedna kontrola u Španiji, ukupan iznos liječenja nije poznat. Zbog toga joj je i dalje potrebna podrška dobrih ljudi. Svi koji žele da pomognu novac mogu da uplate na tekući transakcioni račun SBERBANKE 567-541-50000932-45. Broj deviznog računa za uplatu pomoći je S.W.I.F.T. code. SABRBA2B IBAN BA395675415413780494 na ime Zorica (Žarko) Katanić, Kneza Lazara 12, dok je humanitarni broj 1415 aktivan do kraja mjeseca. Za Zoričino liječenje potrebno je oko 50.000 evra, što je za ovu samohranu majku nedostižan iznos.

Zahvalna "Glasu"

Zorica Katanić zahvalila je i "Glasu Srpske" na neizmjernoj podršci, jer, kako kaže, svako slovo o njoj koje je izašlo u ovom dnevnom listu dalo joj je mnogo snage da izdrži do kraja.

- Čak kad čovjek pomisli da odustane od svega, onda u novinama pročita da nije sam. Zahvaljujući "Glasu" vidjela sam da imam velike prijatelje koji mi uopšte nisu znani - rekla je Katanićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana