Zorica dobila bitku, vraća se sinovima

Danijela Stokanić
Zorica dobila bitku, vraća se sinovima

Doboj - Samohrana majka trogodišnjih blizanaca Zorica Katanić (40) iz Petrova, koja se više od godinu bori sa teškom dijagnozom karcinoma, uspješno je operisana u Španiji i trenutno se oporavlja na intenzivnoj njezi.

Riječ je o veoma komplikovanom operativnom zahvatu, koji je trajao više od osam časova, a obavila su ga dva ljekarska tima.

Katanićeva je oboljela od karcinoma jajnika koji je metastazirao i proširio se na jetru. Nadu u ozdravljenje pružila joj je nevladina organizacija (NVO) "Otvorena mreža", zahvaljujući kojoj je započela liječenje u klinici Hospital Clinic de Barcelona u Barseloni. Ovaj zahvat, ali i njeno dalje liječenje koštaju 50.000 evra.

Prema riječima predsjednika "Otvorene mreže" Almira Čehajića Batka, svi tumori koje je Zorica imala, a bilo ih je mnogo, odstranjeni su.

- Ljekari koji su operisali Zoricu pravi su "čudotvorci". Zorici je operacijom odstranjena slezena, te uklonjen tumor u karlici, kao i jedan niz debelog crijeva. Zorica se već osjeća bolje, svjesna je i komunikativna - rekao je Batko.

Dodao je da će Katanićeva na odjeljenju intenzivne njege ostati još nekoliko dana.

- Nakon toga, deset dana biće u bolnici, dok će po izlasku iz bolnice pod nadzorom ljekara biti još neko vrijeme u Španiji. Ako se njen oporavak bude dobro odvijao, Zorica bi se uskoro mogla vratiti u naručje svojim trogodišnjim blizancima - kazao je Batko.

Ako ljekari iz Španije narednih dana otkriju bilo šta što je potrebno da "unište", dodao je Batko, oni će to uraditi ciljanom metodom, odnosno hemoterapijom. Međutim, oni vjeruju da to neće biti potrebno.

- Zorica je preživjela pravi zdravstveni brodolom. Da nije došla u Španiju, dani bi joj bili odbrojani - istakao je Batko, dodajući da ovo treba da bude lekcija svim ženama koje ne idu redovno na ljekarski pregled.

Priča o ovoj hrabroj ženi i njenoj životnoj bici, o kojoj je pisao "Glas Srpske", nije ostavila ravnodušnim veliki broj humanih ljudi. Mnogi od njih su odlučili da daruju novac sa nadom da će se ovaj veliki borac za život što prije vratiti kući svojim sinovima, što će uskoro biti i ostvareno.

Njena drugarica Tijana Ninković presrećna je što je sve proteklo u najboljem redu i s nestrpljenjem čeka da se čuje sa svojom drugaricom.

- U stalnom sam kontaktu sa koordinatorom "Otvorene mreže", koja je sve vrijeme sa Zoricom u Španiji. Ona me o svemu obavještava - rekla je Ninkovićeva.

Dodala je da su o zdravstvenom stanju Katanićeve redovno  informisani i njeni roditelji.

- Dječaci su još mali pa to i ne razumiju, ali im majka mnogo nedostaje. Nedavno kad su je vidjeli u jednoj televizijskoj emisiji toliko su se radovali, sve su hodali po kući i prstićima pokazivali na nju izgovarajući "mama, mama" - rekla je Ninkovićeva.

Zoričini prijatelji još jednom su pozvali sve humane ljude da joj pomognu da bi se svojoj djeci uskoro vratila zdrava. Kako bi Zorica što bolje podnijela operaciju, "Otvorena mreža" joj je omogućila da nekoliko dana prije samog zahvata dođe u Doboj i bude sa svojim trogodišnjim blizancima Lukom i Andrejem. Tada je izjavila da njenoj sreći nema kraja što je sa svojim dječacima i da joj oni daju lavovsku snagu da dobije životnu bitku.

Žiro-računi

Svi humani ljudi koji žele da pomognu Zorici Katanić u daljem liječenju novac mogu da uplate na tekući transakcioni račun SBERBANKE 567-541-50000932-45.

Broj deviznog računa za uplatu pomoći je S.W.I.F.T. code. SABRBA2B IBAN BA395675415413780494 na ime Zorica (Žarko) Katanić, Kneza Lazara 12. Za pomoć u njenom liječenju do kraja mjeseca aktivan je i humanitarni broj 1415.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana