Zoran Vidić predsjednik Srpskog sokolskog društva "Vučijak"

Srna
Zoran Vidić predsjednik Srpskog sokolskog društva "Vučijak"

BROD - Novi starješina Srpskog sokolskog društva "Vučijak" iz Broda jeste Zoran Vidić, odlučeno je na Skupštini ovog društva.

Zoran Vidić je član društva od osnivanja, a naslijedio je dosadašnjeg starješinu Nedeljka Vidića, koji je vodio starješinstvo više od 15 godina, rečeno je Srni u ovom društvu.

Odluku o starješinstvu zvanično i svečano je novom predsjedniku uručio starješina "Srpskog sokola" Republike Srpske iz Teslića Slavoljub Petričević, a zastavu društva je predao dosadašnji starješina.

Nedeljku Vidiću na Skupštini u Brodu dodijeljen je status doživotnog počasnog predsjednika Srpskog sokolskog društva "Vučijak" Brod.

Tradicionalna i glavna manifestacija Srpskog sokolskog društva "Vučijak" jeste "Đurđevdanski uranak" i to je smotra svih sokolskih četa sa prostora opštine Brod, koja se svake godine održava u drugoj mjesnoj zajednici.

Stara srpska tradicija obnovljena je 1993. godine i organizovane su sportske igre u Brodu.

"Od tada su protekle mnoge godine, smjenjivale su se i brojne generacije - mlađi nasleđuju starije i čuvaju divne srpske običaje. U Brodu se 27 godina zaredom održavale Sokolske igre i to bez obzira na vrijeme, obaveze i bilo koje druge prepreke", rekao je novoizabrani starješina Zoran Vidić.

On je naveo da se prije otvaranja svih sokolskih igara kraj spomen-obilježja služe se pomeni i odaje počast poginulim borcima Vojske Republike Srpske, uz polaganje cvijeća.

Osim Sokolskih igara, članovi Srpskog sokolskog društva "Vučijak" učestvovali su na brojnim drugim takmičenjima u Republici Srpskoj, ali i u Srbiji.

"Često kada je to bila potreba, u sklopu sokolskih igara, prikupljane su i pomoći za sugrađane koji su bolesni", istakao je Nedeljko Vidić u obraćanju na izbornoj skupštini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana