Zoran Stojković, dvadesethiljaditi korisnik turističkog vaučera, za “Glas Srpske”: Na Tjentištu se diše punim plućima

Milijana Latinović
Zoran Stojković, dvadesethiljaditi korisnik turističkog vaučera, za “Glas Srpske”: Na Tjentištu se diše punim plućima

FOČA - Na Tjentištu se diše punim plućima. Već četvrti put ove godine sam ovdje i uvijek iznova uživam u čarima Nacionalnog parka “Sutjeska”, najstarijeg u BiH.

Ispričao je to za “Glas Srpske” dvadesethiljaditi korisnik turističkog vaučera Zoran Stojković, kojeg je Turistička organizacija RS nagradila poklon bonom u iznosu rezervisanog aranžmana i koji se našoj redakciji javio juče sa Tjentišta.

Stojković, porijeklom iz Gradiške, živi u Lukavici, a zaposlen je u Kontroli letenja BiH, kaže da je i sam, kao i većina, ove godine iskoristio priliku da dane odmora provede na domaćim destinacijama.

- Uplatio sam dvodnevni aranžman sa djevojkom Sabinom i drago mi je da je baš naš vaučer bio jubilarni - rekao je Stojković.

Dodao je da je i ranije odlazio na domaće planine, putovao Hercegovinom i uživao u prelijepim pejzažima i krajolicima.

Na pitanje da li je ovo prvi put da je dobio neku nagradu, sa osmijehom se prisjetio da je još kao osnovac u jednoj nagradnoj igri dobio majicu.

Direktorica Turističke organizacije RS Nada Jovanović kaže za “Glas Srpske” da je Zoran još jedan primjer da je kampanja “Doživi Srpsku”, koja se realizuje pod pokroviteljstvom predsjednice RS Željke Cvijanović, pun pogodak.

- Sistem vaučera je motivisao naše građane da putuju širom Republike i mislim da smo već premašili 21.000 vaučera. Taj sistem je omogućio da se poveća broj dolazaka i noćenja domaćih turista i da se sačuvaju radna mjesta u turizmu - istakla je Jovanovićeva, dodavši da su predsjednica, Ministarstvo trgovine i turizma RS, TORS i turističke agencije napravili značajan potez ovom kampanjom.

Imajući u vidu da kampanja završava 15. novembra, dodala je Jovanovićeva, treba očekivati da sistem vaučera u turizmu bude nastavljen i nakon toga.

- Ukoliko epidemiološka situacija dozvoli i sistem bude nastavljen, mi ćemo uvijek biti tu da nagradimo korisnike jubilarnih vaučera - rekla je Jovanovićeva.

Kampanja “Doživi Srpsku” pokrenuta je u junu s ciljem promocije domaćih turističkih potencijala, te očuvanja sektora turizma u vrijeme pandemije virusa korona. Najviše vaučera iskorišćeno je u Zdravstveno-turističkom centru “Banja Vrućica”, hotelima u Trebinju, na Jahorini i u NP “Sutjeska”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana