Živopisni predjeli izmamili planinare

D. S. - R. T.
Živopisni predjeli izmamili planinare

Kneževo, Višegrad - Prva kneževačka transverzala i pohod “Prošetajmo rzavskim bregovima” okupili su više stotina planinara i drugih ljubitelja prirode.

U Planinarskom društvu “Vilenska vrela” iz Kneževa, kažu da su lijepo vrijeme i raspoloženje učinili akciju jednom od onih koja će svima ostati u lijepom sjećanju.

- Staza od Tepića do Ševarike bila je duga oko 15 kilometra, a učesnici su je lako podnijeli. Ovo je bila idealna prilika da se Kneževo predstavi kao turistička destinacija - rekli su u PD “Vilenska vrela”.

Pored domaćina, u akciji su učestvovali i planinari iz Banjaluke, Čelinca, Kotor Varoša, Prijedora, Srpca, Istočnog Sarajeva, Livna, Subotice i Novog Sada.

Oko stotinu planinara iz Planinarskih društava “Stolac” Višegrad, “Era” Užice, “Romanija” Pale i rogatički “Sjemeć” prošetalo je rzavskim bregovima.

Predsjednik PD “Stolac” Žarko Krsmanović kaže da su krenuli iz porte manastira Dobrun i popeli se na Mali Stolac, a zatim stigli do crkve brvnare u Tasićima.

Učesnici pohoda su prešli 17 kilometara i spustili se u mjesto Gaz kod Rzava gdje im je priređen ručak. Željko Delić iz Rogatice kaže da je staza bila dosta zahtjevna ali su predjeli kroz koje prolazi živopisni i za divljenje.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana