Ženski fudbalski klub Sloga iz Petrova - timskim radom do velikih rezultata

Srna
Ženski fudbalski klub Sloga iz Petrova - timskim radom do velikih rezultata

Petrovo - Šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunar Vigemark izjavio je danas da je EU uložila znatna sredstva u projekte obnove i rekonstrukcije u Petrovu i najavio da će sagledati mogućnosti da se pomogne Ženskom fudbalskom klubu "Sloga" iz ovog mjesta koji postiže zapažene rezultate.

Vigemark je večeras posjetio Ženski fudbalski klub "Sloga" u Petrovu i razgovarao o situaciji u Klubu sa rukovodstvom, igračicama i njihovim roditeljima, kao i načelnikom opštine Petrovo Ozrenom Petkovićem.


On je rekao novinarima u Petrovu da su, uprkos lošim uslovima u kojima rade, mlade igračice različite nacionalnosti inspiracija kako se timskim radom mogu postizati veliki rezultati, s obzirom na to da ovaj fudbalski klub nastupa u ženskoj Premijer ligi BiH.

"Djevojke su inspiracija meni i mnogim mojim kolegama koji vide da u BiH postoje ljudi koji žele da rade zajedno i u tome uspijevaju uprkos tome što putuju i do 70 kilometara do kluba da bi trenirali i sarađivali", izjavio je Vigemark.

On je istakao da je riječ o uspješnim djevojkama, dodajući da se položaj žena u BiH mora unapređivati i usklađivati sa standardima EU.

Načelnik opštine Petrovo Ozren Petković naveo je da je na sastanku bilo riječi o problemima u rado ovog kluba i zahvalio Vigemarku na posjeti, koju je ocijenio kao vid podrške klubu.

Predsjednik Ženskog fudbalskog kluba "Sloga" Simo Tumarčić rekao je da koriste prostorije istoimenog muškog fudbalskog kluba, da funkcionišu zahvaljujući roditeljima i entuzijastima, te da sredstva od opštine Petrovo i Fudbalskog saveza BiH nisu dovoljna.

Članice Ženskog fudbalskog kluba "Sloga", osim iz Petrova, dolaze iz Doboja, Teslića, kao i federalnih opština Gračanica, Tešanj, Jelah i Zenica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Una i Sana u opadanju
Una i Sana u opadanju
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana