Zdravko Butulija, predsjednik Kluba odbornika SNSD-a u trebinjskoj Skupštini: Trebinje ne zaslužuje da ga vodi Vučurević

G.S.
Zdravko Butulija, predsjednik Kluba odbornika SNSD-a u trebinjskoj Skupštini: Trebinje ne zaslužuje da ga vodi Vučurević

Trebinje - Gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević ni po čemu nije zaslužio da i naredne četiri godine vodi grad i bilo bi veoma loše za sve građane ukoliko bi se to dogodilo, istakao je predsjednik Kluba odbornika SNSD-a u gradskoj Skupštini Zdravko Butulija.

On očekuje da će građani ukazati povjerenje kandidatu SNSD-a za gradonačelnika Luki Petroviću i kandidatima za odbornike.

- Sve ove godine sam kao i moje kolege vodio realnu politiku bez velikih i pogotovo lažnih obećanja. Takvih obećanja sa moje strane neće biti ni ubuduće, samim tim ni u kampanji - istakao je Butulija.

Kao odbornik u tri uzastopna mandata od 2004. godine bio je akter i svjedok velikih političkih promjena u Trebinju, koje je najprije označio dolazak SNSD-a na vlast 2004, a zatim gubitak vlasti na prošlim lokalnim izborima 2012. godine kada su pobijedile stranke koje danas čine Savez za promjene.

- Uloga odbornika većine i opozicije nije ista, ali on u oba slučaja treba da obavlja dužnost u interesu građana. To podrazumijeva da odbornik treba da poznaje rad Gradske uprave i svih njenih odjeljenja i da pomogne u rješavanju problema. Odbornik mora da prepoznaje probleme u gradu i da ih kandiduje kroz odbornička pitanja i direktno u odjeljenjima. Mogućnosti odbornika većine su neuporedivo veće, a odbornici opozicije mogu kritikovati i ukazivati na probleme, ali ih teško mogu riješiti. Bio sam i u jednoj i u drugoj situaciji i mogu da kažem da sam se zaista trudio da budem u službi građana i da sam nastojao da pomognem u rješavanju problema - kazao je Butulija.

U aktuelnom sazivu je kao najiskusniji odbornik SNSD-a preuzeo mjesto predsjednika odborničkog kluba.

- Bilo je to potpuno novo iskustvo i kao predsjednik Kluba odbornika sam preuzeo najveću odgovornost. Ovo je bio veoma težak mandat, jer smo bili opozicija, ali i zato što je sa druge strane bio takav profil čovjeka i političara kakav je Vučurević, koji je često, umjesto argumenata, u prvi plan stavljao vrijeđanje neistomišljenika. Kao nekome ko nije navikao na takvu vrstu komunikacije, bilo mi je teško adekvatno odgovoriti, ali vjerujem da sam u tome uspijevao. Mislim da sam ispunio očekivanja, kako prema članovima i simpatizerima SNSD-a, tako i prema građanima Trebinja, jer sam zastupao i branio stavove političke partije kojoj pripadam, kritikovao vlast i ukazivao na propuste koje su učinili, a istovremeno se zalagao za rješavanje pitanja za koja su mi se građani obratili - istakao je Butulija koji ulazi u trku za novi odbornički mandat.

Težak početak

Zdravko Butulija je postao član SNSD-a još kao student 2000. godine, a po povratku sa studija aktivno se uključio u rad partije, što je rezultiralo kandidaturom i izborom za odbornika 2004. godine.

- U to vrijeme nije bilo lako biti član SNSD-a, pogotovo u Trebinju i Hercegovini. Međutim, velikom pobjedom 2004. stvari su se promijenile. Vlast smo preuzeli u izuzetno teškom trenutku i dočekali su nas ogromni problemi. Trebinje je bilo pod sankcijama, imali smo slučaj "Alijagić" i niz drugih problema, ali smo se dobro sa tim nosili i napravili smo niz pozitivnih stvari za naš grad - ističe Butulija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana