Zbog lošeg vremena Vlaseničanka Milena Pavlović prekinula uspon na Mon Blan

Srna
Zbog lošeg vremena Vlaseničanka Milena Pavlović prekinula uspon na Mon Blan

Vlasenica - Planinarska ekspedicija na Mon Blan, u kojoj je i Vlaseničanka Milena Pavlović, danas nije uspjela da se popne na 4.810 metara visok vrh Alpa, a, zbog loše vremenske prognoze za sutra, uspon je otkazan.

Pavlovićeva je Srni rekla da je ekipa odustala od pohoda na 4.300 metara nadmorske visine.

“Vrijeme nas nije poslužilo, a jak vjetar nije dozvoljavao uspon. Osim toga, jutros sam na 4.300 metara nadmorske visine imala simptome visinske bolesti, pa nismo htjeli da rizikujemo u takvim uslovima”, rekla je Pavlovićeva.

Ona je dodala da su svi članovi ekspedicije dobro, ali da su razočarani zbog neuspjelog pokušaja uspona na Mon Blan, te da su se dogovorili da sljedeće godine pokušaju ponovo.

“Sve u svemu, bilo nam je lijepo, ali u isto vrijeme i naporno. Nadamo se da ćemo iduće godine imati bolje vrijeme”, rekla je Pavlovićeva.

Uz Pavlovićevu, u sastavu ekspedicije na Mon Blan bili su članovi Planinarskog kluba “Vukan” iz Požarevca Milan Stojanović i Zoran Pavlović, Snežana Brložanović iz Omladinsko-planinarsko smučarskog kluba “Dragan Radosavljević” iz Zaječara i Ljiljana Vasić iz Planinarskog društva “Bukulja” iz Aranđelovca.

Milena Pavlović, koja se planinarstvom bavi od 2014. godine, član je Planinarsko-ekološkog društva “Acer” iz Vlasenice, a od ove godine i Planinarsko-smučarskog društva “Ljukten” iz Trstenika.

Za uspon na Mon Blan počela je da se priprema još od oktobra prošle godine.

Osim planinarstva, Pavlovićeva se bavi i paraglajdingom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana