Završeno stambeno zbrinjavanje boračkih porodica u Bratuncu

K. Ć.
Završeno stambeno zbrinjavanje boračkih porodica u Bratuncu

Bratunac - Pomoćnik ministra rada i boračko-invalidske zaštite RS Duško Milunović i načelnik opštine Bratunac Nedeljko Mlađenović uručili su u petak ključeve 17 stanova porodicama poginulih boraca i ratnim vojnim invalidima.

Milunović je rekao da je ovo ministarstvo za izgradnju stambene zgrade u bloku Lamele obezbijedilo 543.244 marke, a opština 108.000 maraka. On je naglasio da je Vlada RS od 1999. godine uložila 2,5 miliona maraka za stambeno zbrinjavanje 186 boračkih porodica u Bratuncu.

Mlađenović je istakao da je ovom dodjelom stanova završen program stambenog zbrinjavanja boračkih kategorija u Bratuncu.

Predsjednik Boračke organizacije RS Milomir Savčić je istakao da će se BORS zalagati da se ovaj program proširi i na demobilisane borce, jer je, kako je istakao, briga o boračkim kategorijama u Srpskoj pitanje budućnosti.

Ključevi dvosobnog stana uručeni su RVI prve kategorije Radmilu Mijatoviću iz Hadžića. U novi dom će, kaže, useliti s majkom, suprugom i troje djece.

- Sada imamo svoj dom. Zahvalni smo Vladi RS i opštini koji su nam to omogućili - rekao je Mijatović, koji je jedva preživio teško ranjavanje u Raštelnici 1992. godine, kada mu je potpuno uništena kuća i sve što je imao do rata.

Stan je dobila i Ana Cvijetić, čiji je muž Miloš poginuo u julu 1995. godine na Nišićkoj visoravni. Ona kaže da se nakon napuštanja svoje kuće, u novembru 1994. godine, do sada više puta preseljavala, koristeći alternativni smještaj.

- Konačno ću, nakon 21 godinu, imati svoj trajni smještaj i adresu. Zadovoljna sam što ću napokon sa porodicom moći da živim u svom domu i da ne razmišljam o deložacijama i preseljenjima - rekla je Cvijetićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana