Završeni Dani Srebrenice

Srna
Završeni Dani Srebrenice

Srebrenica - Tradicionalni "Dani Srebrenice 2015" završeni su večeras uručenjem nagrada pobjednicima takmičenja organizovanih u okviru ove privredno i kulturno-sportske manifestacije.


"Dani Srebrenice" ponudili su bogate sportske sadržaje, tri pozorišne predstave, promociju knjige, dvije izložbe fotografija, smotru stvaralaštva djece iz obdaništa, učenika osnovnih škola i Srednjoškolskog centra, koncerte narodne i zabavne muzike i druge sadržaje.

Zahvalnice su večeras uručene učesnicima i organizatorima raznih sadržaja organizovanih tokom trajanja "Dana Srebrenice".

Prikazan je i kratki dokumentarni film kao retrospektiva svih sadržaja održanih u okviru ove manifestacije, održane dvanaesti put.

Izložba stvaralaštva ženskih nevladinih organizacija održana je danas kao i mini gastro festival na kome su predstavljena tradicionalna jela sa područja srednjeg Podrinja, način njihove pripreme i sirovine korištene za pripremu.

Učenicima-autorima najboljih literarnih i likovnih radova o temi "Igrom i pjesmom za mir" dodijeljene su diplome i novčane nagrade.

Najbolji literarni radovi pročitani su na zatvaranju ove manifestacije "Dana Srebrenice".

Najbolji literarni rad napisala je učenica Osnovne škole "Kosta Todorović" Radislavka Krsmanović, drugo mjesto osvojio je sastav Dženite Ibišević iz Prve osnovne škole iz Srebrenice iz koje je i Anđela Bibić čiji je rad osvojio treće mjesto.

Anastasija Malešević autor je najboljeg literarnog rada među srednjoškolcima, drugo mjesto zauzeo je rad Dušana Pejića, a treće Tatjane Bibić.

U kategoriji osnovaca prva nagrada za najbolji likovni rad dodijeljena je Aliji Ljeskovica, drugo mjesto pripalo je Nemanji Rakiću, a treće Dajani Lazarević, učenicima Osnovne škole "Kosta Todorović" iz Skelana.

Kada je riječ o srednjoškolcima najbolji likovni rad je Nikoline Bibić, drugo mjesto osvojio je rad Tijane Pejić, a treće rad Aleksandre Bibić.

Organizator ove manifestacije, u čijim sadržajima je učestvovalo više od 1.000 učesnika, bila je opština Srebrenica koja je za ovu namjenu obezbijedila 20.000 KM iz budžeta.

U organizaciju su bile uključene sve ustanove kulture, sportski klubovi, škole i predškolske ustanove, kao i nevladine organizacije koje djeluju u ovoj opštini i večeras su im dodijeljene zahvalnice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana