Završena sanacija vrtića u Korot Varošu

Srna
Završena sanacija vrtića u Korot Varošu

KOTOR VAROŠ - Završeni su građevinski radovi na primjeni mjera energetske efikasnosti na objektu dječijeg vrtića u Kotor Varošu, a ukupna vrijednost projekta koji je finansirao Razvojni program UN /UNDP/ iznosi 351.000 KM.

Današnjem tehničkom prijemu radova između izvođača firme "Rasimgradnja" iz Gradačca i UNDP-a prisustvovali su i predstavnik firme koja je vršila nadzor radova i direktor vrtića Mladen Tepić.

Tepić je izrazio zadovoljstvo izvedenim radovima koji će znatno doprinijeti boljim uslovima za boravak djece u ustanovi i donijeti značajne uštede u potrošnji energije.

"Vrtić je izgrađen sedmadesetih godina prošlog vijeka i bili smo prinuđeni da srušimo dio objekta i izgradimo nove zidove. Urađena je i fasada, novi krov, stropovi, izolacija, struja, zamijenjena stolarija i rasvjeta", rekao je Tepić Srni.

Nakon sastanka izvršena je primopredaja dokumentacije i dogovoreni garantni rokovi.

U vrtiću ističu da je u pripremi još jedan projekat unutrašnjeg uređenja objekta, u okviru kojeg će biti zamijenjeni podovi, unutrašnja stolarija i opremljena kuhinja savremenim aparatima, a biće finansiran sredstvima EU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana