Završena rekonstrukcija kobnog prelaza na dionici pruge Prijedor - Novi Grad

D. S.
Završena rekonstrukcija kobnog prelaza na dionici pruge Prijedor - Novi Grad

Prijedor - Izgradnja i opremanje prelaza "trinaesta" na dionici pruge Prijedor - Novi Grad završeno je u petak, a njegovo puštanje u rad očekuje se krajem godine, poslije probne faze.

Riječ je o investiciji vrijednoj više od 900.000 KM, u kojoj su učestvovale "Željeznice RS", "Putevi RS", grad Prijedor i drugi donatori.

Ministar saobraćaja i veza RS Neđo Trninić rekao je da je ovaj prelaz samo jedan u nizu planiranih projekata.

- Iduće sedmice dolaze naši kineski partneri kako bismo krenuli u završnu fazu razgovora o rekonstrukciji pruge od Banjaluke preko Prijedora do Novog Grada - rekao je Trninić.

Prema riječima direktora "Željeznica RS" Dragana Savanovića, instalisana oprema automatskog pružnog prelaza sa svjetlosnom, zvučnom i fizičkom barijerom doprinijeće tome da učesnici u drumskom i željezničkom saobraćaju budu bezbjedniji.

- Od Drugog svjetskog rata ovaj prelaz odnio je više od 30 žrtava - rekao je Savanović.

Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić istakao je da je ovo važan infrastrukturni, ali i bezbjednosni objekat u Prijedoru i da se nada da se njime prekida crna hronika na "trinaestoj".

- Građani će ubuduće bezbjednije koristiti ovaj prelaz. Osim toga, ako se u obzir uzme otvaranje nadvožnjaka koji prelazi prugu i magistralni put, onda su protočnost saobraćaja u Prijedoru i rasterećenje centra grada ogromni, a bezbjednost mnogo veća - dodao je Pavić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana