Završena humanitarna akcija za mladića iz Srpca: Nebojša konačno svoj na svome

D. J.
Završena humanitarna akcija za mladića iz Srpca: Nebojša konačno svoj na svome

SRBAC - Nebojša Vučenović (39) iz Poveliča, kod Srpca konačno je uselio u novi dom zahvaljujući brojnim humanistima iz Republike Srpske i inostranstva koji su prije godinu dana pokrenuli akciju na izgradnji njegove nove porodične kuće.

Inicijator akcije Dragan Vukobratović, rekao je da je u izgradnju i opremanje nove montažne kuće, površine 53 kvadratna metra, uloženo više od 70.000 KM.

- Pomoć je pružilo oko 50 preduzeća i više od 300 pojedinaca koji su davali novčane donacije, robu ili građevinski materijal. Uključilo se i veoma mnogo majstora, bez bilo kakve novčane naknade - rekao je Vukobratović.

Obnova porodične kuće stare pola vijeka nije bila isplativa, a Nebojša koji radi kao opštinski kurir po ugovoru o djelu nije imao dovoljno novca da sam sebi obezbijedi novi krov nad glavom.

- Konačno se ostvario moj san i hvala svima koji su pomogli na bilo koji način. Pozivam svakog donatora, koji je izdvojio i onu najmanju sumu da me posjeti i uvjeri se da se svaka uložena marka isplatila - rekao je Nebojša koji je lice sa posebnim potrebama.

Kuća je opremljena novim namještajem, stolarijom i bijelom tehnikom i u potpunosti je prilagođena Nebojši, koji je u ranoj mladosti zadobio tešku povredu glave, zbog čega mu je desna ruka ostala paralisana i ima problema sa hodom.

Iako ga život nije mazio ovaj dobroćudni mladić ne skida osmijeh sa lica, a vjera u bolje sutra, kako kaže, pomaže mu da se izbori sa svakodnevnim nedaćama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana