Završena humanitarna akcija “Kuća od srca” u Srpcu: Špirići konačno dočekali novi dom

D. J.
Završena humanitarna akcija “Kuća od srca” u Srpcu: Špirići konačno dočekali novi dom

SRBAC - Nakon godinu i po dana završena je humanitarna akcija “Kuća od srca”, u sklopu koje je novi porodični dom dobila petočlana porodica Jove Špirića iz Starog Martinca kod Srpca.

Špirići su se tako konačno iselili iz stare kuće koja se nalazila u plavnom području Vrbasa i do sada je čak sedam puta bila na udaru poplava.

Jedan od koordinatora akcije Miroslav Ćetojević rekao je da su kuću uspjeli pokriti još prošlog septembra, a prvobitni plan je bio da je završe do kraja prošle godine, ali im je nedostajalo finansijskih sredstava.

- Kada smo ih konačno prikupili, u radovima nas je usporila pandemija virusa korona. Na veliku sreću nas kao organizatora i porodice, uspjeli smo adaptirati kuću - kazao je Ćetojević.

Nova kuća ima četiri sobe sa dnevnim boravkom i kupatilom, čime će u potpunosti zadovoljiti potrebe Špirića, koji imaju troje djece uzrasta od devet do 14 godina.

- Ovo su mi najsrećniji dani u životu jer sam konačno na duže staze riješio stambeno pitanje, što je bila moja najveća briga još otkako sam sa porodicom izbjegao iz Donjeg Vakufa. Ne radim nigdje, a zaposlena je samo supruga Rada. Dosta novca potrošimo za školovanje djece, hranu i garderobu, ali smo i pored toga uspjeli uštedjeti za kupovinu placa. Za izgradnju kuće ipak nismo imali dovoljno sredstava - rekao je Jovo.

Akciju “Kuća od srca” pokrenuli su mještani Martinca i Nožičkog, sa Darkom Ćetojevićem na čelu, a u njoj su učestvovali brojni donatori iz Srpca i dijaspore, među kojima je bila i opština Srbac.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana