Završen sedmi Svetosavski omladinski kamp

Srna
Završen sedmi Svetosavski omladinski kamp

PETROVO - U Manastiru Svetog Nikole na Ozrenu danas je završen Svetosavski omladinski kamp u kojem je u dvije sedmodnevne smjene boravilo više od 50 dječaka i djevojčica iz Republike Srpske.

Kamp je organizovala Kancelarija za vjersku nastavu Eparhije zvorničko-tuzlanske, uz blagoslov Njegovog preosveštenstva episkopa zvorničko-tuzlanskog Fotija.

Koordinator projekta Aleksandar Cvijanović rekao je da se u sedmom kampu okupio 51 polaznik koji su došli sa područja Broda, Doboja, Prnjavora, Dervente, Teslića, Bijeljine, Brčkog, Zvornika, Bileće i Trebinja.

On je naveo da su polaznici uzrasta od 12 do 15 godina, a kamp je multidisciplinarne prirode, tako da su učesnici osim liturgijskih radionica i radionica katihetskog karaktera bili u prilici da učestvuju i u umjetničkim radionicama, te sportskim aktivnostima i drugim zabavnim sadržajima.

“Polaznici kampa su prisustvovali bogosluženjima u Manastiru Svetog Nikole i upoznali se sa njegovom istorijom”, izjavio je Cvijanović.

Osim edukativnih radionica poput učenja crkvenoslovenskog jezika, vajarstva, pravopisne, crtačke i muzičke, u sportske aktivnosti sa polaznicima se uključuju i vaspitači, što pospješuje neposrednost u komunikaciji.

Kamp je održan u konaku Svetog kralja Dragutina pri Manastiru Svetog Nikole, gdje su polaznicima na raspolaganju bili brojni sportski sadržaji, televizija, internet i odlična domaća kuhinja. Svetosavski omladinski kamp na Ozrenu podržali su i Republički sekretarijat za vjere, opština Petrovo i organizacija “Vorld vižn”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana