Završen festival “Raspjevane pahuljice” u Mrkonjić Gradu

Srna
Završen festival “Raspjevane pahuljice” u Mrkonjić Gradu

MRKONjIĆ GRAD - Završen je 12. Međunarodni festival dječije pjesme “Raspjevane pahuljice” u Mrkonjić Gradu i gran-pri po odluci žirija osvojila je Ena Gogić iz Kikinde za pjesmu “Da imam krila”, a gran-pri direkcije Festivala Anja Jaram iz Zagreba za pjesmu “Festival”.

Nagradu publike dobila je Nina Kozeljac, nagradu za scenski nastup Korina Postružin, a nagradu za najbolju interpretaciju Marina Muštra.

Gogićeva je nakon sinoćnjeg preuzimanja nagrade novinarima rekla da je gran-pri za nju veliki uspjeh i da je presrećna.

Direktor Festivala Milijana Malić naglasila je da joj je drago što su oživjeli Festival lice u lice sa publikom i učesnicima.

“Prošle godine je Festival bio u onlajn formatu, koji meni nije bio nimalo ni mio ni drag. Jako smo zadovoljni kako je sve proteklo jer su djeca pokazala da će ljubav pobijediti sve, a suština Festivala jeste socijalizacija i druženje”, istakla je Malićeva.

Festival “Raspjevane pahuljice” trajao je dvije večeri, a na njemu učestvuju izvođači iz grada domaćina i iz regiona, uzrasta od četiri do 14 godina.

Prve večeri su se predstavili domaći izvođači, a sinoć gosti.

Festival je održan u organiziciji Udruženja “Mali princ” i Javne ustanove Kulturni centar “Petar Kočić”, pod pokroviteljstvom opštine Mrkonjić Grad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana