Zatvorena jedina mesnica u Srebrenici

K. Ć.
Zatvorena jedina mesnica u Srebrenici

Srebrenica - Na vrata jedine mesnice u Srebrenici stavljen je katanac, a stanovnici ove opštine ostali su i bez poljoprivredne prodavnice.

Mesarsku radnju, uz finansijsku podršku opštine, otvorio je krajem marta ove godine Srebreničanin Vekaz Nalić, koji se nalazio na evidenciji Biroa za zapošljavanje i koji je zaposlio još jednog radnika. On je tada istakao važnost pozajmice od 10.000 KM, koju je dobio od opštine, obećavši da stanovništvo neće morati više da se snabdijeva mesom u Bratuncu.

Iz izloga ove mesnice uklonjen je prije nekoliko dana natpis "na godišnjem", a u nadležnoj opštinskoj službi kažu da je na zahtjev vlasnika mesnica privremeno prekinula rad na dva mjeseca. Zatvorena je i poljoprivredna prodavnica, koju je početkom ove godine otvorila firma "Agro Drina".

Načelnik opštine Ćamil Duraković je rekao da je opština u protekle četiri godine pomogla razvoj raznih zanata, ali da vlasnici uglavnom uzmu pozajmice i onda za kratko vrijeme zatvore radnje. On je poručio da će ovakvi pojedinci biti krivično gonjeni.

Srebreničani su ponovo prinuđeni da nabavljaju meso i poljoprivredne preparate u Bratuncu i drugim mjestima, a u ovoj opštini nema ni pekare, kao ni mnogih drugih radnji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana