Zaposleni u Banji Dvorovi pred Gradskom upravom traže zarade

Lj. A.
Zaposleni u Banji Dvorovi pred Gradskom upravom traže zarade

Bijeljina - Radnici "Banje Dvorovi" protestovali su juče ispred zgrade Gradske uprave u Bijeljini ističući da platu nisu primili već pola godine i da im nisu uplaćivani ni doprinosi.

Naglasili su da su prinuđeni na ovaj korak jer se ništa nije promijenilo nakon što su 23. marta protestovali u krugu banje, kada su pozvali nadležne da im pomognu u rješavanju pravnog statusa "Banje Dvorovi" i isplate dio dugovanja.

- Smatramo da je Gradska uprava, kao osnivač, kriva za ovakvo stanje. Poreska uprava je blokirala račun banje zbog duga prema radnicima. Tražimo da nam isplate plate - rekao je predsjednik Sindikata "Banje Dvorovi" Zoran Ostojić i  najavio pokretanje tužbe zbog neisplaćenih plata.

U Gradskoj upravi ovaj protest ocjenjuju kao nepotreban.

- Spreman sam da razgovaram sa menadžmentom banje. Protest radnika pred Gradskom upravom je pogrešan potez, jer je grad redovno pomagao i pomaže "Banji Dvorovi" - kaže gradonačelnik Mićo Mićić i dodaje da Gradska uprava otplaćuje dva kredita "Banje Dvorovi", koji ukupno iznose 450.000 KM, a odblokirala joj je i račun.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana