Zakaljuk: Vaskrsenje - izvor i smisao naše vjere

Srna
Zakaljuk: Vaskrsenje - izvor i smisao naše vjere

Prnjavor - Ukrajinci sa područja opštine Prnjavor jutros su prisustvom Vaskršnjoj liturgiji u Hramu Preobraženja Gospodnjeg počeli obilježavanje najvećeg hrišćanskog praznika - Vaskrsa.

Ukrajinski sveštenik Orel Zakaljuk istakao je u obraćanju vjernicima da je Vaskrsenje izvor i smisao vjere. On je ukazao da se na ovaj dan otkrila vječna Božija ljubav, jer je Hristos zbog ljudi i njihovog spasenja vaskrsao iz mrtvih, pobijedio smrt i onima koji su u grobovima život darovao.

“U ove, od Boga darovane svete dane, pozdravljamo se radosnim uzvikom žHristos voskresež. Te radosne riječi sjedinjuju nebo i zemlju, te riječi su znak pobjede i ispunjenja svega onoga što je Hristos obećao”, rekao je Zakaljuk.

On je napomenuo da vaskršnja radost ima tri glavna izvora - vjeru, koja je temelj hrišćanskog dostojanstva, nadu, koju niko ne može pobijediti, te ljubav.

“Neka nas ovaj svijetli praznik ispuni radošću, vjerom, nadom i ljubavlju - da se možemo hrabro odvažiti na ovozemaljski put i uvijek ispravno odgovoriti na sve izazove koje nam život postavlja. Vaskrsli Gospod, koji nam se na tom putu pridružuje, neka da mudrost da u svim situacijama možemo prepoznati njegovu prisutnost i da radosno možemo i drugima prenijeti tu slavnu vijest - vidjeli smo Gospoda”, poručio je Zakaljuk.

Zakaljuk je dodao da su hrišćani, koji proslavljaju Vaskrsenje Hristovo, pozvani da se pripremaju za svoje vaskrsenje koje će, prije ili kasnije, sigurno doći.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana