Zajedničkim snagama do još boljeg Prijedora

S. Ta.
Zajedničkim snagama do još boljeg Prijedora

Prijedor - Lomljenjem slavskog kolača i slavskim ručkom grad Prijedor i crkva Svete trojice proslavili su juče krsnu slavu Svetu trojicu - Duhove.

Čestitajući krsnu slavu gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković je građane pozvao da zajednički još uspješnije grade svoj grad.

- Jedino radom i zajedničkim snagama može se korektno živjeti u jednoj lokalnoj zajednici i doći do bolje budućnosti za naše potomke - rekao je Đaković.

Slavskoj svečanosti u Prijedoru prisustvovala je i ministarka uprave i lokalne samouprave RS Lejla Rešić, koja je istakla da su ovakve svečanosti prilika da se sublimira sve ono što se tokom godine radilo, ali i predstave planovi za budućnost.

- Prijedor je uvijek veoma dobro mjesto u kojem možete naći dobre ideje i prakse koje možete da prenesete u ostale lokalne zajednice - kazala je Rešićeva.

Slavskim svečanostima prisustvovali su i arhimandrit solunski Partenios, kao i gosti iz opština prijedorske regije, te predstavnici privrednog i društveno-političkog života.

U prisustvu velikog broja vjernika iz srednjeg Podrinja i Srbije, juče je i srednjovjekovni manastir Svete trojice u Sasama kod Srebrenice proslavio krsnu slavu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana