Zahtjevi mještana bijeljinske MZ Galac mrtvo slovo na papiru

M. S.
Zahtjevi mještana bijeljinske MZ Galac mrtvo slovo na papiru

BIJELjINA - Od 15 zahtjeva i inicijativa bijeljinske Mjesne zajednice Galac za rješavanje infrastrukturnih problema, u protekle dvije i po godine samo jedan je sproveden, dok na ostale nije dobijen nikakav odgovor.

Tvrdi to predsjednik Savjeta ove mjesne zajednice Dragan Ljubinković, ističući da nijedan od projekata započetih prije lokalnih izbora 2020. godine nije nastavljen, a s gradonačelnikom Ljubišom Petrovićem i Upravom grada Bijeljine trenutno ne postoji nikakva komunikacija.

Mještani kažu da i pored više saobraćajnih nesreća, Gradska uprava još nije uvažila zahtjev roditelja za postavljanje svjetlosne ili druge signalizacije na pješačkom prelazu ispred OŠ “Jovan Dučić”.

- Lično sam podnijela inicijativu za postavljanje svjetlosne signalizacije, vibrirajuće trake ili nekog drugog načina za upozorenje vozačima, jer su se u posljednje vrijeme događale saobraćajne nesreće u kojima su stradala i djeca. Zahtjev je upućen još prošle godine, ali do danas nismo dobili nikakav odgovor - kaže član Savjeta mjesne zajednice Galac Ankica Vlačić.

Kako tvrde mještani, izostala je i realizacija dogovora s prethodnom upravom u vezi s otvaranjem gradskog parka i uređenja sportskih terena oko Gradskog stadiona za rekreativce.

Na red čeka i niz zahtjeva za asfaltiranje većeg broja ulica, uređenje trotoara, vodovodne mreže i realizacija drugih infrastrukturnih projekata.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana