Za zaštitu Posavine od poplava 21 milion KM

Srna
Za zaštitu Posavine od poplava 21 milion KM

Modriča - U Derventi, Brodu, Modriči i Vukosavlju u narednom periodu biće realizovani projekti iz oblasti vodoprivrede vrijedni 21 milion maraka, a koji bi trebalo da spriječe nove poplave.

Najavila je to u petak predsjednica Vlade RS Željka Cvijanović na sastanku sa načelnicima ovih opština.  Premijerka je kazala da su grupisane potrebe ovih lokalnih zajednica, s tim da je prioritet završetak vodoprivrednih objekata.

- Izdvojene su neke ključne stvari kada je riječ o infrastrukturnim projektima. Ostaje potreba Dervente, a samim tim i Stanara, spajanja na autoput. To je jedna od stvari koje će biti realizovane u sljedećoj godini - dodala je Cvijanovićeva.

Ona je pojasnila da se u Brodu mora ubrzano rješavati pitanje rasterećenja saobraćaja u gradu i svega što je u vezi sa graničnim prelazom.

- U nekim aktivnostima učestvuje Savjet ministara BiH koji je do sada trebalo da donese odgovarajuće odluke o obezbjeđivanju milion KM za tu investiciju. Ostatak iznosa koji je, pretpostavljam, isti, obezbijedićemo mi da bismo riješili veliki infrastrukturni problem u Brodu - dodala je Cvijanovićeva.

Sastanku sa načelnicima četiri opštine prisustvovali su i ministri finansija, zdravlja, saobraćaja i poljoprivrede.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana