Za vikend u Srpcu dva turnira: Mladi košarkom razbijaju monotoniju

D. J.
Za vikend u Srpcu dva turnira: Mladi košarkom razbijaju monotoniju

SRBAC - Ulični basket sve je popularniji u Srpcu o čemu svjedoči veliki broj rekreativaca koji se bave ovim sportom, a mnogi od njih učestvovaće i na turnirima koji će biti igrani predstojećeg vikenda na dvije lokacije u ovoj opštini.

Jedan od njih biće održan u subotu od 15 časova na igralištu Osnovne škole “Dositej Obradović” u Razboju, gdje će pored klasičnog turnira u 3dž3 basketu biti održan i basket košarkaša u kolicima.

- Ovaj turnir organizujemo drugu godinu zaredom i očekujemo veliki broj ekipa iz cijele Srpske. Sve utakmice sudiće licencirane sudije, a igraće se po propozicijama Međunarodne košarkaške federacije FIBA. Nagrada za prvo mjesto iznosi 1.500 KM, drugo 700 KM i treće 300 KM - navode u asocijaciji “Sport kao način života”, koja je organizator takmičenja.

Za posjetioce je u večernjim časovima predviđena žurka na otvorenom, a nastupiće i Ansambl narodnih igara “Lijevče” iz Razboja.

- Uporedo sa turnirom priredićemo Male olimpijske igre od 14 časova, a predviđene su trke sa preprekama za uzrast od tri do pet godina, trka u paru za djecu i mlade od šest do 18 godina i navlačenje konopca za učesnike do 18 godina - kažu u ovoj asocijaciji.

Predsjednik Omladinskog savjeta opštine Srbac Lazar Dabić kaže da će u njihovoj organizaciji u nedjelju u centru Srpca takođe biti održan turnir u uličnom basketu. Nagrada za prvo mjesto iznosi 1.500, a drugo 500 KM.

- Već ima dosta prijavljenih ekipa, što ne čudi, jer je Srbac u posljednje vrijeme prepoznat kao košarkaška sredina, a nekoliko naših talenata je nastupilo i na evropskim prvenstvima za mlade. Planiramo i takmičenje u šutiranju trojki, a pobjedniku će pripasti nagrada od 100 KM - rekao je Dabić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana