Za uređenje ulice 9. januar u Sokocu biće izdvojeno oko 700.000 KM

Srna
Za uređenje ulice 9. januar u Sokocu biće izdvojeno oko 700.000 KM

SOKOLAC -U Sokocu je u toku uređenje Ulice 9. januar za šta će biti izdvojeno oko 700.000 KM, rekao je Srni načelnik opštine Milovan Bjelica.

- Da se završi uređenje ove ulice sa svim sadržajima savremene gradske saobraćajnice biće potrebno više od 700.000 KM i kada dodamo vanjsko uređenje oko Sportske dvorane i pristupne saobraćajnice ovaj projekat će koštati skoro 1.000.000 KM - naveo je Bjelica, koji se završetku uređenja ulice nada do kraja naredne sedmice.

On je naveo da se u ovoj ulici rade pješačke staze i više parkinga, potom će biti urađena rasvjeta, postavljene klupe, posađen drvored.

Bjelica je istakao da Ulica 9. januar treba da bude ponos i ogledalo Sokoca, u skladu sa značajem datuma i imena koje nosi.

On je dodao da će u oviru ovog projekta biti asfaltiran i dio saobraćajnice od Osnovne škole "Sokolac" do Ulice Pera Kosorića, za koju je prošle godine pripremljena trasa.

U planu je, kako je naveo, i izgradnja biste zaslužnog građanina Sokoca, ranijeg visokog funkcionera BiH i bivše Jugoslavije Milanka Renovice, na prostoru ispred Sportske dvorane, iz pravca Ulice 9. januar, za šta će ovih dana biti definisani elementi projekta.

Bjelica je naglasio da opština Sokolac ne bi mogla završiti uređenje ovog kompleksa da nije bilo podrške Vlade Republike Srpske, Direkcije za puteve Srpske i grada Istočno Sarajevo.

Izvođač radova je preduzeće "Romanijaputevi" iz Sokoca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana