Za studiranje preko grane 42 stipendije

D. K.
Za studiranje preko grane 42 stipendije

Banjaluka - Ministarstvo prosvjete i kulture RS objavilo je preliminarnu rang-listu stipendista prvog, drugog i trećeg ciklusa studija u inostranstvu, prema kojoj će biti dodijeljene 42 stipendije.

Komisija za dodjelu stipendija predložila je da studentima prvog ciklusa studija u inostranstvu bude dodijeljeno 19 stipendija, drugog dvije, a trećeg ciklusa studija 21 stipendija. Budžetom RS planirano je 191.000 maraka za stipendije studenata u inostranstvu.

- Na konkurs za dodjelu stipendija prijavilo se ukupno 96 studenata, od čega njih 54 nisu ispunili uslove konkursa - navedeno je u saopštenju iz resornog ministarstva.

Svi studenti koji su konkurisali za stipendiju Ministarstva prosvjete i ispunjavaju uslove konkursa, a dodijeljena im je stipendija od drugog javnog izvora stipendiranja, imaju mogućnost da se opredijele za jednu stipendiju. Student koji se odluči za stipendiju Ministarstva mora dostaviti uvjerenje ili potvrdu da se odriče druge stipendije.

- Ako Ministarstvo naknadno ustanovi da se student nije odrekao stipendije iz drugog javnog izvora stipendiranja, stipendija će mu biti obustavljena - stoji u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana