Za studente i srednjoškolce po 150 KM mjesečno: Berkovići dobili budžet za 2023.

B. I.
Foto: Fejsbuk

BERKOVIĆI – Odbornici Skupštine opštine Berkovići usvojili su u srijedu Prijedlog budžeta opštine za 2023. godinu u iznosu od 2,09 miliona KM kojim je, između ostalog, predviđeno povećanje stipendija za studente te stipendije za srednjoškolce koji će se školovati u Berkovićima.

Skupština opštine odlučila je da se mjesečni iznos studentske stipendije sa dosadšnjih 100 KM, poveća na 150 KM i umjesto dosadašnjih osam mjeseci dodjeljivaće se 10 mjeseci.

Stipendije za sve učenike koji odluče da  srednje obrazovanje nastave u Berkovićima dodjeljivaće se u mjesečnom iznosu od 150 KM.

Budžetom je predviđeno i stručno osposobljavanje za sva lica koja diplomiraju na državnom fakultetu uz mjesečnu naknadu u iznosu od 200 KM i plaćenim troškovima polaganja stručnog ispita te jednokratna naknada svim porodiljama za novorođeno dijete u iznosu od 1.000 KM.

Usluge u JU Dječiji vrtić “Sveta Novomučenica Milica Dete” Berkovići biće besplatne za porodice sa troje ili više djece.

Budžetom su, između ostalog, planirani i finansiranje izgradnje sistema za navodnjavanje, subvencionisanje poljoprivredne proizvodnje, Fond za naknadu šteta u poljoprivredi, izgradnja gradske kapele (100.000 KM ). Za izgradnju gradske kapele obezbijeđena je i dodatna donacija u materijalu od strane Fonda za izbjegla, raseljena lica i saradnju sa Srbima u regionu - Vlada  AP Vojvodine.

Budžet je usvojen sa devet glasova za, jednim uzdržanim i jednim  protiv.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana