Za sanaciju putne mreže i ulične rasvjete 90.000 KM

Srna
Foto: GS

KOSTAJNICA - Vršilac dužnosti direktora Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Ljubo Ninković i načelnik opštine Kostajnica Nikola Janjetović potpisali su danas ugovore o postavljanju javne rasvjete i sanaciji putne mreže vrijedne 90.000 KM.

Ninković je rekao novinarima da ova sredstva realizuju kroz program rješavanja problema izbjeglih, raseljenih i povratnika za 2021. godinu.

"U pitanju je program koji Vlada Srpske, na prijedlog Republičkog sekretarijata, donosi na godišnjem nivou i u pitanju su domaća sredstva, odnosno sredstva iz budžeta Republike Srpske", naveo je Ninković.

Prema njegovim riječima, Vlada Republike Srpske je u posljednjih pet godina u opštinu Kostajnica uložila oko 400.000 KM.

"U toku je rekonstrukcija i izgradnja pet stambenih individualnih objekata, a u proteklih pet godina izgrađena su tri ili četiri objekta, tako da je riješeno ukupno desetak individualnih stambenih objekata za ovu populaciju izbjeglih, raseljenih i povratnika", napomenuo je Ninković.

Načelnik opštine Nikola Janjetović zahvalio je Vladi Republike Srpske i Ninkoviću za dodjeljena sredstva.

"Ovih 90.000 KM opština Kostajnica će iskoristiti za infrastrukturne projekte, odnosno sanaciju putne mreže i sanaciju ulične rasvjete", rekao je Janjetović.

Ugovorima je predviđeno da javna rasvjeta bude postavljena u Svetosavskoj i Ulici Ranka Šipke, dok je sanacija putne mreže ugovorena u ulicama Baljska, Žrtava fašističkog terora, Laze Štekovića, Bubnjarica i 2. maja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana