Za renoviranje osnovne škole u Mrkonjić Gradu 510.000 KM

Srna
Foto: Arhiva/RTRS

MRKONjIĆ GRAD- Načelnik opštine Mrkonjić Grad Dragan Vođević i direktor lokalnog preduzeća "Zid-art" Damir Milić potpisali su ugovor o renoviranju zgrade Osnovne škole /OŠ/ "Ivan Goran Kovačić", vrijedan 510.000 KM.

Vlada Republike Srpske obezbijedila je od 500.000 KM, a ostatak opština.

Renoviranjem su predviđeni unutrašnji radovi, utopljavanje objekta, izgradnja kotlovnice, hidroinstalaterski i elektroinstalaterski radovi u kotlovnici, kao i termotehničke instalacije u kotlovnici.

Vođević je nakon današnjeg potpisivanja ugovora rekao novinarima da će se sa ovim projektom zaokružiti jedna cjelina, jer su ostale dvije gradske škole već obnovljene.

"Ovom prilikom zahvaljujem Vladi Republike Srpske, a nadam se da će djeca i osoblje od nove školske godine imati bolje uslove za učenje, boravak i rad", istakao je Vođević.

Direktor OŠ "Ivan Gran Kovačić" Suzana Milić navela je da je planirano da se rekonstrukcija završi do početka nove školske godine.

"Ovo je izuzetno značajan projekat, jer je objekat škole u lošem stanju i nije renoviran od proteklih ratnih dejstava", rekla je Milićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana