Za projekte u Bosanskom Petrovcu 100.000 KM

Milijana Latinović
Za projekte u Bosanskom Petrovcu 100.000 KM

BOSANSKI PETROVAC - Za vodovod u Mjesnoj zajednici Kapljuh u Bosanskom Petrovcu, rekonstrukciju jedne gradske ulice i prilaza do pravoslavnog groblja Vlada Srpske, Republički sekretarijat za raseljena lica i migracije i predstavnici RS u Sarajevu obezbijediće u ovoj godini 100.000 KM, a povratnici mogu računati i na pomoć vojvođanskog Fonda za izbjegla, raseljena lica i saradnju sa Srbima u regionu.

Istaknuto je to nakon današnjeg sastanka predsjedavajućeg Skupštine opštine Bosanski Petrovac Nemanje Davidovića sa direktorima  Sekretarijata i Fonda, Ljubom Ninkovićem i Duškom Ćutilom.

- Vlada Srpske potvrdila je da je partner svim stanovnicima u našoj opštini. Nastavljamo i dobru saradnju sa Vladom Autonomne pokrajine Vojvodine - istakao je Davidović.

Ninković je rekao da je razgovarano o pomoći povratnicima i dodao da je Vlada u proteklih pet godina uložila u ovu opštinu oko 700.000 maraka.

- Oko 70.000 marakau ovoj godini obezbijediće Vlada Srpske, dio novca je ostao od prošlogodišnjeg projekta, a nastojaćemo i da iz Komisije za izbjeglice BiH, gdje sam predstavnik po dužnosti, obezbijedimo još oko 30.000 KM za ovu opštinu, što je sve ukupno oko 100.000 maraka - pojasnio je Ninković.

Ćutilo je naglasio da je na sastanku bilo riječi o narednim koracima koje će preduzeti u cilju poboljšanja položaja povratnika u ovoj opštini.

- Ranije smo pomogli porodice koje se bave stočarstvom, pružili podršku raznim udruženjima, a plan je da u narednom periodu izradimo akcioni plan zajedno sa Republičkim sekretarijatom za raseljena lica i migracije kroz koji ćemo ekonomski osnažiti povratnike. Na taj način pomoći ćemo održivi povratak - poručio je Ćutilo naglasivši da je plan da se akcioni plan realizuje već iduće godine.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana