Za odbranu od poplava u Srpcu 8,5 miliona maraka

D. J.
Za odbranu od poplava u Srpcu 8,5 miliona maraka

Srbac - Za izgradnju i sanaciju vodoprivrednih objekata na području Srpca u toku ove i sljedeće godine biće uloženo najmanje 8,5 miliona KM, zaključak je sa sastanka načelnika opštine Mlađana Dragosavljevića sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS i Javnog preduzeća “Vode Srpske”.

S ciljem jačanja sistema odbrane od poplava planirana je sanacija obaloutvrda na pet najugroženijih lokacija. Riječ je o obaloutvrdama u Liliću, Prijebljezima, Bajincima, Glamočanima i lokalitetu kod Vrbaskog mosta, a za najveći broj njih već je izrađen projekat i dostavljen resornom ministarstvu. Prema najavama iz ministarstva, radovi bi trebalo da počnu kada i građevinska sezone sljedeće godine.

- Očekujemo da bi vrijednost ovih projekata mogla iznositi između 4,5 i pet miliona KM. Do kraja ovog ljeta biće završena i rekonstrukcija crpne stanice u Poveliču u vrijednosti od 700.000 KM i biće zadovoljavajućeg kvaliteta po svim parametrima. Nastavak rekonstrukcije crpnih stanica uslijediće nakon završetka svih procedura predviđenih ugovorom - rekao je pomoćnik ministra za vodoprivredu Milan Gavrić.

Paralelno s tim do kraja godine biće završena rekonstrukcija vrbasko-savskog nasipa, za šta će Vlada RS izdvojiti oko 3,1 milion KM.

- Radovi su započeli još u oktobru prošle godine i narednih mjeseci će se odvijati planiranom dinamikom - kazao je Dragosavljević.

Sastanku u Srpcu prisustvovali su i direktor JU “Vode Srpske” Miroslav Milovanović i pomoćnik direktora za finansije Milan Trninić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana