Za obnovu Doma zdravlja u Stanarima 550.000 KM

D. D.
Za obnovu Doma zdravlja u Stanarima 550.000 KM

Stanari - Stanovnici Stanara uskoro će imati bolje uslove liječenja, jer je za rekonstrukciju i opremanje Doma zdravlja u ovoj lokalnoj zajednici obezbijeđeno oko 550.000 KM.

Ugovor o rekonstrukciji i opremanju objekta juče su potpisali ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Dragan Bogdanić, predstavnici opštine Stanari i lokalnog Doma zdravlja.

Nakon potpisivanja ugovora Bogdanić je rekao da resorno ministarstvo ima namjeru da na području Stanara stvori uslove za kvalitetno obavljanje primarne zdravstvene zaštite.

- Iz ovog projekta izdvojili smo određen novac za opremanje i rekonstrukciju ambulante porodične medicine, službe hitne pomoći, laboratorije i za druge potrebe Doma zdravlja - kazao je Bogdanić i dodao da su novac u istom iznosu obezbijedili opština Stanari i resorno ministarstvo, te da je riječ o kreditu namijenjenom za sve zdravstvene ustanove u RS.

Prema riječima direktora ove zdravstvene ustanove Darka Lukića, novac će biti uložen u nabavku neophodne opreme.

- Potrebna je sva oprema koja se odnosi na primarnu zdravstvenu zaštitu, neophodnu za hitnu pomoć i ultrazvučnu dijagnostiku - izjavio je Lukić i dodao da je na području ove opštine evidentirano oko 4.500 osiguranika.

Kako je istakao načelnik opštine Stanari Dušan Panić, novac će biti iskorišćen za opremanje postojećeg objekta Doma zdravlja, ali je naglasio da će se paralelno raditi na iznalaženju novog prostora. Objekat u kome je trenutno smještena ambulanta u najmlađoj opštini u RS je oronuo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana