Za novi put, vodovod i igralište u Srpcu 400.000 KM

D. J.
Za novi put, vodovod i igralište u Srpcu 400.000 KM

Srbac - Srbac je ovih dana pravo gradilište, jer su u toku infrastrukturni radovi na tri lokacije, vrijedni oko 400.000 KM.

Najveći iznos od oko 246.000 KM izdvojen je za rekonstrukciju i asfaltiranje puta u selu Rasavac, u dužini od 2,2 kilometra. Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS obezbijedilo je, u okviru projekta IFAD, 193.000 KM, a opština 52.000 KM. Riječ je o selu u kojem živi nešto manje od 200 mještana i u kojem je glavna saobraćajnica makadamski put, koji povezuje to mjesto sa regionalnim putem Srbac - Prnjavor.

- Selo je prije četiri i po decenije dobilo struju, a prije sedam godina je priključeno na gradsku vodovodnu mrežu. Ostalo je još da dobije asfalt, a i to će biti završeno do kraja godine - rekao je načelnik Srpca Mlađan Dragosavljević.

U sklopu projekta IFAD obezbijeđena je finansijska podrška i za izgradnju vodovodne mreže u selu Župski Razboj, za šta je izdvojena 151.000 KM.

- Selo se godinama snabdijevalo vodom sa lokalnog vodovoda na prirodni pad, a sada će biti priključeno na gradsku vodovodnu mrežu. Počela je izgradnja pumpne stanice i 9.500 metara vodovodne mreže, na koje će biti priključeno oko 40 domaćinstava - rekao je Dragosavljević.

Planom kapitalnih investicija za ovu godinu predviđeno je dosta manjih projekata, a jedan od njih će biti uspješno okončan ove sedmice.

- Riječ je o asfaltiranju školskog igrališta u Kobašu, koje je bilo dotrajalo. Za taj posao izdvojeno je 10.000 KM - istakao je Dragosavljević.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana