Za kapitalne projekte u Srpcu šest miliona KM

D. J.
Za kapitalne projekte u Srpcu šest miliona KM

SRBAC - Do kraja godine planirano je da se realizuje 20 kapitalnih projekata na teritoriji opštine Srbac za šta će biti izdvojeno oko šest miliona maraka.

Načelnik Odjeljenja za privredu, poljoprivredu i društvene djelatnosti Marko Miholjčić rekao je da je na avgustovskoj sjednici Skupštine opštine Srbac plan kapitalnih investicija dopunjen sa nekoliko novih projekata.

- Riječ je o sanaciji objekta škole u Srđevićima i društvenog doma u Kaocima, završetku radova na prostorijama Fudbalskog kluba Polet iz Malih Sitneša i vanjskom uređenju novog vrtića te izgradnji fekalne i oborinske kanalizacije na ovom lokalitetu – rekao je Miholjčić.

Među novim projektima je i sanacija lokalnih puteva, a obezbijeđena su i sredstva za drugu fazu projekta izgradnje društvenog doma u Gornjim Srđevićima.

- Radiće se rekonstrukcija puta kroz naselje Sunce u dužini od 875 metara, zatim dijela Ljubovijske ulice u dužini od 57 metara i pristupne saobraćajnice u industrijskoj zoni, kod bivše fabrike “Stirokart”, u dužini od 150 metara. Vršiće se i modernizacija lokalnih puteva u mjesnoj zajednici Prijebljezi - rekao je Miholjčić.

Neki od projekata su u završnoj fazi, poput izgradnje društvenog doma u Razboju Ljevčanskom, a napreduje i izgradnja zgrade za mlade bračne parove, što je jedan od kapitalnijih projekata u ovoj godini u iznosu od oko 1,5 miliona KM.

 - Ukupna sredstva koja treba da dobijemo putem grantova Vlade Republike Srpske i drugih donatora iznose blizu 3,5 miliona KM dok će opština Srbac sredstvima iz budžeta i učešćem građana obezbijediti oko 2,5 miliona  – naglasio je Miholjčić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana