Za jedan dan za "Ponosnu karticu" prijavljeno 25 porodica

Srna
Foto: Vikipedija

NOVI GRAD- U Novom Gradu se prvog dana za podnošenje zahtjeva za "Ponosnu karticu Republike Srpske" prijavilo 25 porodica, rekla je danas Srni vršilac dužnosti načelnika opštinskog Odjeljenja za društvene djelatnosti Jovana Vojnović.

Vojnovićeva je rekla da je opština Novi Grad uputila poziv privrednicima da se uključe u projekat "Prijatelj porodice" davanjem popusta za robu ili usluge porodicama sa troje i više djece.

"Opština Novi Grad potpisala je prošle sedmice ugovor o saradnji sa Fondacijom Za porodicu u okviru projekta Prijatelji porodice. To će omogućiti, prije svega majkama sa troje i više djece da dobiju Ponosnu karticu Republike Srpske i da prilikom kupovine robe i usluga od partnera projekta dobiju popust na ukupnu vrijednost kupljene robe, odnosno usluga", rekla je Vojnovićeva.

Ona je pojasnila da je projekat, osim podrške natalitetu, osmišljen da sadrži i mjere podrške lokalnoj privredi.

Projekat "Prijatelji porodice", osim lokalnih zajednica, podržaće i Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu finansiranjem troškova uključivanja četiri opštine iz Federacije BiH (FBiH) Glamoč, Grahovo, Drvar i Petrovac.

Osim toga, u toku su aktivnosti da ova uprava podrži i druge opštine iz Republici Srpskoj iz kategorije izrazito nerazvijenih.

"Pravo na Ponosnu karticu, koja će glasiti na ime majke, imaju porodice sa troje ili više djece, od kojih je najmanje jedno maloljetno, sa boravištem u Novom Gradu", rekla je Vojnovićeva.

Ona očekuje da će privrednici iz ove opštine podržati projekat.

Prvi dan podnošenja zahtjeva za "Ponosnu karticu" u Novom Gradu bio je juče.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana