Za humanitarno opremanje kuće Dubičanina nedostaje još 900 KM

Svjetlana Đuričić
Za humanitarno opremanje kuće Dubičanina nedostaje još 900 KM

Kozarska Dubica - Humanitarna akcija za pomoć Đurđu Ćoriću (62) iz Kadinog Jelovca kod Kozarske Dubice je pri kraju, a njegovi sugrađani sakupili su novac, za koji su kupili građevinski materijal i napravili malu kuću od 26 kvadrata.

Kako je “Glasu Srpske” rekla organizatorka humanitarne akcije Ljiljana Garača, Đurđu, koji se zbog bolesti kukova teško kreće, time je uveliko olakšan život, ali nedostaje još oko 900 KM za opremanje kućice.

- Za mjesec smo sagradili i pokrili kuću, a Đurađ se, bez obzira na nedovršen objekat, odmah uselio, jer je u staroj kući bilo nemoguće boraviti. Nedostaje još oko 900 KM da opremimo kućicu do kraja. Potrebna je unutrašnja i vanjska stolarija, te kauč i ormar - kazala je Garača te dodala da svi koji žele da pomognu novac mogu dati Đurđu, njoj ili ga uplatiti u firmi “Prvi maj Radeka” za materijal.

Za Đurđa, koji živi sam od pomoći komšija, nova kuća znači bolji život.

- U staroj kući, koja je sagrađena prije 70 godina, bilo je teško živjeti bez vode i struje, bez poda, a i krov je prokišnjavao. Za mene je u novoj kući počeo novi život - kazao je Ćorić nakon pokrivanja kuće i zahvalio svima koji su učestvovali u akciji.

Najveći donatori bili su firma “Đurđević” iz Kozarske Dubice i “Krajišnici” iz švedskog Halmstada. Građu za krov obezbijedili su ”Tehna turs”, “Agroflora”, “Dabar holc” i “Ris”, Udruženje mladih “Fokus” dalo je crijep, a u akciju su se uključili i brojni pojedinci i organizacije.

U okviru akcije bilo je organizovano humanitarno veče u dubičkom selu Sreflije, na kojem je učestvovalo nekoliko lokalnih ojkačkih i pjevačkih grupa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana