Za godinu 141 intervencija: Bratunački vatrogasci imali pune ruke posla

Srna
Za godinu 141 intervencija: Bratunački vatrogasci imali pune ruke posla

BRATUNAC - Pripadnici teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice Bratunac za godinu dana imali su 141 intervenciju u kojima je veliki broj lica spasen i na vrijeme transportovan u zdravstvene centre.

Komandir jedinice Zlatan Simić rekao je da su od kraja novembra prošle godine do početka decembra ove 63 intervencije bile tehničke ili bila riječ o asistencijima.

Zabilježeno je po 16 požara dimnjaka i saobraćajnih nesreća, 11 intervencija spasavanja i traganja na vodi, sedam požara na stambenim i pomoćnim objektima i druge intervencije.

Simić je istakao da su pronašli ili zatekli sedam mrtvih osoba.

Teritorijalna vatrogasno-spasilačka jedinica Bratunac ima 15 zaposlenih i ubraja se u jednu od srednje–manjih jedinica u Republici Srpskoj.

"Rad vatrogasno-spasilačke službe je uvijek aktivan. Radnici su raspoređeni u smjenama koje su sastavljene od vatrogasca-spasioca, jednog obučenog za upravljanje teretnim motornim vozilom i jednog sa položenim stručnim ispitom za rukovodioca akcijama gašenja i spašavanja", pojasnio je Simić.

On je istakao da se u protekloj godini radilo na promovisanju vatrogastva i humanosti ovog poziva, te dodao da su bratunački vatrogasci, koji su jedni od osnivača Udruženja profesionalnih vatrogasaca-spasilaca Republike Srpske, dali doprinos razvoju i radu ovog udruženja.

Prema njegovim riječima, ovi vatrogasci, kao kolektiv, aktivni su članovi društava dobrovoljnih davalaca krvi i nekih humanitarnih organizacija, a učestvuju i u raznim humanitarnim akcijama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana