Za dva mjeseca sakupljeno 14.521 km za liječenje Željane Ristić iz Broda

Srna
Za dva mjeseca sakupljeno 14.521 km za liječenje Željane Ristić iz Broda

Brod - Nevladina organizacija “Args” i Savjet učenika Srednjoškolskog centra /SŠC/ “Nikola Tesla” iz Broda sakupili su 14.521 KM za liječenje šesnaestogodišnje sugrađanke Željane Ristić, saopšteno je iz ove nevladine organizacije.

Prije 14 godina Željana je doživjela saobraćajnu nesreću u kojoj joj je, nažalost, ostala potpuni invalid.


“Bori se da ponovo stane na noge kako bi mogla da nastavi školovanje. Njena dijagnoza je kvadriplegija. Saznala je da postoji šansa, a to su tri operacije i svaka bi koštala oko 6.000 evra”, kažu iz “Argsa”.

Za dva mjeseca koliko je trajala humanitarna akcija “Za Željanu” održan je niz aktivnosti, u koje se uključio znatan broj pojedinaca, institucija i ustanova.

Jedan od prvih koraka humanitarne akcije bilo je postavljanje kutija za dobrovoljni prilog u ugostiteljskim objektima i marketima na području Broda, gdje je sakupljeno 5.090 KM.

Odigrane su i dvije utakmice u Željanino ime, u organizaciji Fudbalskog kluba “Polet” i Ženskog rukometnog kluba “Nestro Brod”.

“Mnogi brodski privrednici dali su svoj veliki doprinos ovoj akciji, od organizovanja raznih događaja i druženja, pa do donatorske večeri, gdje smo zajedno sa načelnikom opštine Brod Ilijom Jovičićem uspješno priredili bogat program”, navode organizatori humanitarne akcije u Brodu.

Na donatorskoj večeri održana je izložba fotografija i slika umjetnika iz Broda, čiji je prihod od prodaje uplaćen za Željanino liječenje.

“Ne smijemo zaboraviti i naše najmlađe sugrađane i školarce iz Osnovne škole žSveti Savaž i SŠC žNikola Teslaž koji su se uključili u akciju preko raznih sekcija i dešavanja”, ističu organizatori.

Dio mlađe populacije privuklo je i filmsko veče u amfiteatru SŠC “Nikola Tesla”, gdje je ulaznica bila dobrovoljni prilog, kao i veliki humanitarni koncert u Liješću u organizaciji lokalnih muzičkih izvođača.

“Željana će na prvu operaciju 28. juna, na Vidovdan, i želimo joj uspješan oporavak i što skoriju drugu operaciju koja će joj pomoći da što prije stane na noge i krene da korača u novi dio života”, kažu organizatori humanitarne akcije “Za Željanu”.

Operacija će biti obavljena u Novom Sadu u Specijalističkoj ordinaciji za ortopediju “ORTO-MD”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana